...
info@arianaabroad.com

مشاوره رایگان: ۰۲۱۹۱۰۹۸۰۰۲

۰۲۱-۹۱۰۹۸۰۰۲

ویزای تحصیلی آمریکا

ویزای تحصیلی آمریکا
آنچه در این مقاله خواهید خواند نمایش سرفصل ها

ویزا تحصیلی آمریکا 

این مقاله یعنی مقاله ویزای تحصیلی آمریکا برای افرادی نوشته شده است که در حال حاضر پذیرش خود را از یکی از دانشگاه‌های آمریکا دریافت نمودند و یا حداقل در پروسه اخذ پذیرش از دانشگاه مورد نظر خود هستند.

پس اگر هنوز نمی‌دانید که آمریکا کشور مناسبی برای تحصیل برای شما هست یا خیر به شما توصیه می‌نماییم مطلب ما با عنوان مهاجرت تحصیلی به آمریکا را مطالعه نمایید

و اگر هنوز دانشگاه مقصد خود را انتخاب نکرده‌اید و نمی‌دانید کدام دانشگاه ممکن است مقصد مناسبی برای تحصیل شما در آمریکا باشد مقاله پذیرش تحصیلی آمریکا را مطالعه نمایید.

حالا اگر جز دو دسته بالا نیستید خواندن این مطلب می‌تواند شانس ویزای تحصیلی آمریکای شما را تا حد چشمگیری افزایش دهد.

انواع مختلف ویزای تحصیلی آمریکا 

دولت آمریکا برای دسته‌بندی صدور ویزاهای تحصیلی برای هر یک از دوره‌های تحصیلی نوع خاصی است ویزا را تعیین کرده است. 

شناخت نادرست از انواع مختلف ویزا ممکن است باعث ارائه درخواست غلط به سفارت آمریکا و در نتیجه ریجکتی ویزای متقاضی گردد.

جدول زیر نمای کلی  انواع مختلف ویزای آمریکا را ترسیم می نماید:

نوع ویزای آمریکامورد استفاده
F1ویزای دانشجویی برای شرکت در دوره های دانشگاهیی و دانش آموزی برای شرکت در مدارس
J1ویزای فرضت مطالعاتی و پژوهشی
M1ویزای شرکت در دوره های مهارتی و فنی حرفه ای

آمار کلی ویزای دانشجویی آمریکا

برای بسیاری از علاقمندان به بحث ویزای دانشجویی آمریکا بررسی آماری تعداد ویزاهای صادر شده توسط دولت این کشور برای متقاضیان خارجی بسیار مهم است.

جدول زیر می‌تواند تا حد زیادی آمار مربوط به تعداد ویزاهای قبولی و ویزاهای ریجکتی کشور آمریکا را در چند سال گذشته فراهم نماید. 

سالتعداد ویزای صادر شده
۲۰۱۹۳۶۴۲۰۷
۲۰۲۰۱۱۱۳۸۷
۲۰۲۱۳۵۷۸۳۹
۲۰۲۲۴۱۱۱۳۱
۲۰۲۳۴۴۵۴۱۸
آمار جدول بالا آمار رسمی ویزاهای تحصیلی تایید شده دولت آمریکاست. 

برای اینکه درک بهتری از شانس موفقیت ویزای تحصیلی آمریکا داشته باشیم باید تعداد درخواست‌های مهاجرت تحصیلی ارسالی توسط دانشجویان خارجی به اداره مهاجرت آمریکا را نیز داشته باشیم.

شانس ویزای تحصیلی آمریکا 

بیاید به طور مثال سال ۲۰۲۳ را در نظر بگیریم،در سال ۲۰۲۳ اداره مهاجرت آمریکا بیش از ۶۹۸ هزار درخواست ویزای دانشجویی را توسط متقاضیان تحصیل در مراکز مختلف این کشور دریافت کرد.

از این میان تعداد حدوداً ۴۴۵ هزار ویزای دانشجویی صادر شد و تقریباً ۲۵۳ هزار درخواست با شکست روبرو شدند. 

این آمار یعنی فقط ۶۴ درصد است درخواست‌های ویزای دانشجویی ، با موافقت دولت آمریکا همراه می‌شود. بر اساس این آمار نرخ ریجکتی ویزای دانشجویی آمریکا عددی در حدود ۳۶ درصد می‌باشد. 

گفتنی است این آمار مربوط به ویزای دانشجویی نوع اول یعنی ویزای F1 می‌باشد. طبیعی است که آمار موفقیت ویزا برای ویزاهای فرصت مطالعاتی بیشتر و برای دوره‌های فنی حرفه‌ای کمتر از این عدد است.

شرایط اقدام برای ویزای تحصیلی آمریکا 

تنهاترین و مهم‌ترین شرط اقدام برای ویزای تحصیلی آمریکا داشتن پذیرش از یکی از مراکز معتبر مشخص شده توسط دولت آمریکا برای اعطای پذیرش به دانشجویان خارجی است. 

SEVP (student and exchange visitor program)، برنامه‌ای است که دولت آمریکا با استفاده از آن مراکز آموزشی که مجاز به پذیرفتن دانشجویان خارجی می‌باشند را مشخص نموده است.

پس فقط متقاضیانی شرط اقدام برای ویزای تحصیلی آمریکا را دارند که موفق به دریافت پذیرش از یکی از دانشگاه‌های مورد تایید این برنامه شده اند.

مراحل اقدام برای ویزای تحصیلی آمریکا

مراحل دریافت ویزای تحصیلی آمریکا، پیچیدگی‌های خاص خود را دارد بنابراین توصیه می‌کنیم که تک تک این مراحل را به صورت کاملاً حساب شده انجام دهید. چرا که برخی از این مراحل ممکن است شما را دچار گرفتاری در انتظاری نامشخص نماید.

مثلاً سفارت آمریکا برای تعیین وقت سفارت به هیچ وجه از قاعده خاصی تبعیت نمی‌کند. 

ممکن است متقاضیان ویزای تحصیلی آمریکا چندین ماه برای گرفتن وقت مناسب در سفارت مناسب تلاش نمایند ولی تلاش ایشان به نتیجه مطلوب منجر نشود. 

در ادامه سعی می‌کنیم با توجه به اهمیت مرحله درخواست ویزای تحصیلی آمریکا برای متقاضیان مهاجرت تحصیلی به این کشور،این مراحل را مو به مو بررسی نماییم. 

مرحله اول دریافت آی بیست (I 20)

همونطور که گفته شد مراحل ویزای تحصیلی از دریافت نامه پذیرش قطعی از یکی از دانشگاه‌های مورد تایید دولت آمریکا شروع می‌شود.

نامه پذیرش قطعی از دانشگاه‌های آمریکا که به نامه I20،معروف است،نامه‌ای است که در آن جزئیات مربوط به بقیه مراحل درخواست ویزا درج شده است.

این نامه معمولا شامل اطلاعاتی نظیر اطلاعات زیر است: 

  • اسم دانشگاه مقصد 
  • زمان شروع و پایان دوره تحصیلی 
  • عنوان رشته
  • هزینه دوره تحصیلی و پیش پرداخت دانشجو
  • کد سویس SEVIS (این کد در مراحل بعدی مورد استفاده قرار می‌گیرد)

مرحله دوم پرداخت هزینه سویس

سویس(SEVIS:student and exchange visitor information system )،برنامه‌ای است که دولت آمریکا به وسیله آن اطلاعات مربوط به دانشجویان خارجی که قصد تحصیل در کشور آمریکا دارند، را حفظ و نگهداری می‌کند.

در این مرحله متقاضی درخواست ویزای تحصیلی می‌بایست هزینه ای موسوم به هزینه سرویس را در یکی از پرتال‌های دولتی اداره مهاجرت آمریکا پرداخت نماید.

مبلغ پرداختی سویس برای ویزای دانشجویی معادل ۳۵۰ دلار آمریکا می‌باشد.

دقت کنید این مبلغ ، مبلغ بررسی ویزای سفارت نیست و به سفارت آمریکا به صورت جداگانه هزینه بررسی ویزای تحصیلی را دریافت می‌نماید.

نحوه پرداخت سویس

برای پرداخت سرویس با توجه به عدم دسترسی بانک‌های ایرانی به سرویس‌هایی نظیر ویزا کارت و مستر کارت،معمولاً متقاضیان ویزای تحصیلی آمریکا از طریق صرافی‌ها و یا اشخاصی که دارای این کارت‌ها هستند استفاده می‌نماید.

مرحله سوم پر کردن فرم درخواست سفارت 

برای ورود به این مرحله حتماً باید مبلغ سویس پرداخت شده باشد.

در این مرحله متقاضیان ویزای تحصیلی آمریکا باید بدانند که برای کدام سفارت کشور آمریکا می‌خواهند اقدام نمایند.

چرا که فرم سفارت آمریکا در ابتدایی‌ترین سوال‌های خود از متقاضیان سوال می‌کند که هدفشان چه نوع ویزای است و برای درخواست ویزا کدام کشور را مد نظر دارند. 

پس از انتخاب کشور مورد نظر نوبت به پر کردن فرم آنلاین سفارت موسوم به فرم ds-160 می رسد.

در این مرحله با پاسخ دادن به سوال‌هایی در رابطه با موارد زیر،

آماده ورود به مرحله بعدی می‌شویم: 

  • اطلاعات هویتی 
  • اطلاعات سوابق تحصیلی 
  • اطلاعات سوابق کاری 
  • اطلاعات مربوط به دانشگاه و دوره مقصد 
  • اطلاعات هویتی اعضای خانواده 
  • اطلاعات مربوط به خدمت سربازی 
  • اطلاعات مربوط به سابقه سفر 

مرحله چهارم گرفتن وقت سفارت 

فارغ از کشور انتخابی متقاضی،برای شرکت در روز مصاحبه متقاضی موظف است در وب سایت سفارت آمریکا در کشور مورد نظر درخواست وقت ملاقات را صورت دهد. 

حال ممکن است در دریافت وقت مناسب در زمان مطلوب متقاضی، وقتی یافت نشود.

در این صورت ممکن است متقاضی از راه‌های جایگزین برای گرفتن وقت خارج از نوبت استفاده نماید.

گفتن ایست در این مرحله،متقاضی ملزم به پرداخت مبلغ بررسی سفارت که عددی بین ۱۶۰ تا ۱۸۰ دلار آمریکا (بر اساس نوع ویزا) است، می‌باشد. 

این هزینه نیز باید به صورت آنلاین توسط متقاضی و با استفاده از کردیت کارت یا مستر کارت صورت پذیرد. 

مرحله پنجم شرکت در روز مصاحبه

پس از موفقیت در دریافت وقت در زمان خواسته شده، متقاضی موظف است به همراه تمام مدارکی که برای بررسی درخواست، تمایل دارد به سفارت کشور آمریکا ارائه شود،در روز مصاحبه حاضر شود. 

کشور آمریکا جز تنها کشورهایی است که صدور ویزا را منوط به نظر مثبت افسر ویزا پس از مصاحبه چهره به چهره با متقاضی کرده است.

این مرحله مهم‌ترین مرحله درخواست ویزای تحصیلی آمریکا تلقی می‌شود .چرا که سرنوشت مهاجرت تحصیلی به آمریکا به صورت قطعی در همین مصاحبه تعیین می‌گردد.

مرحله ششم جواب ویزا 

پس از شرکت در مصاحبه ممکن است،ممکن است یکی از سه حالت زیر برای متقاضیان ویزای تحصیلی آمریکا رخ دهد.

  • ریجکتی درجا: در این حالت درخواست متقاضی برای ویزای تحصیلی آمریکا با عدم موافقت افسر ویزا مواجه شده است.
  • بررسی بیشتر: در این حالت اثر ویزا تشخیص داده است تا برای بررسی بهتر پرونده اطلاعات دیگری از متقاضی مورد نیاز است . این پروسه ممکن است با اسامی مختلفی نظیر کلیرنس (clearance)،بک گراند چک (background check) و یا پروسه اداری (administrative review)عنوان شود.
  • ویزای درجا: این حالت ایده‌آل‌ترین حالت درخواست ویزای تحصیلی است و متقاضی موظف است پس از دریافت جواب مثبت پاسپورت خود را برای الصاق لیبل ویزا برای سفارت آمریکا ارسال نماید.

مدارک لازم برای ویزای تحصیلی آمریکا

مدارکی که هر یک از متقاضیان ویزای تحصیلی آمریکا می‌بایست در روز مصاحبه به همراه خود داشته باشند ممکن است بر اساس شرایط متقاضی نسبت به متقاضیان دیگر تفاوت‌های چشمگیری داشته باشد.

طبیعی است که مدارک مورد نیاز برای روز مصاحبه یک دانش آموز که قصد تحصیل در دبیرستان را دارد با یک متقاضی تحصیل در مقطع دکترا که از یکی از دانشگاه‌های آمریکا بورسیه تحصیلی گرفته است،تفاوت خواهند داشت. 

علاوه بر اون مدارکی می‌بایست در روز سفارت آفیسر ویزای آمریکا ارائه شوند را می‌توان به دو دسته زیر نیز تقسیم کرد:

  1. مدارک الزامی: این دسته از مدارک،مدارکی هستند که اداره مهاجرت آمریکا متقاضیان را ملزم به ارائه آنها می‌دانند و در صورت ارائه نکردن آنها توسط متقاضی،به احتمال قوی درخواست ویزای تحصیلی متقاضی رد خواهد شد. این مدارک برای همه داوطلبان فارغ از مقطع تحصیلی و شرایط فردی الزامی است.
  2. مدارک اختیاری: بیشتر داوطلبان برای اثبات ادعاهای خود در پرونده،مدارکی را برای افزایش شانس ویزای تحصیلی در پرونده خود قرار می‌دهند. مدارک اختیاری می‌تواند برای برای هر متقاضی از متقاضی دیگر متفاوت باشد.

اساساً گذاشتن مدارک اختیاری در پرونده ممکن است کاملا بر اساس صلاحدید شخص متقاضی و یا مشاور وی باشد. 

حالا در ادامه به مهمترین مدارکی که می‌بایست در روز مصاحبه به افسر ویزای کشور آمریکا ارائه گردد می‌پردازیم و این مدارک را  اساس الزامی و یا اختیاری بودن دسته‌بندی می‌نماییم.

مدارک مربوط به مقصد 

شاید یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین مدارکی که باید به صورت الزامی توسط همه متقاضیان ویزای تحصیلی به افسر ویزای آمریکا ارائه گردد نامه پذیرش قطعی وی در دوره مورد نظر در کشور آمریکاست. نامه آی ۲۰ یا همان I20،به همراه همه مدارک دیگری که دانشگاه و یا مرکز آموزشی مقصد برای متقاضی ارسال کرده است باید به صورت فیزیکی به سفارت کشور آمریکا ارائه گردد. 

علاوه برنامه پذیرش، اگر دانشجو موفق به دریافت بورسیه تحصیلی از دانشگاه مقصد شده است می‌بایست نامه‌های دال بر استحقاق وی برای دریافت بورسیه را به همراه نامه پذیرش از دانشگاه به سفارت ارائه نماید.

فرم‌های سفارتی 

همانطور که در بخش مراحل اقدام برای ویزای تحصیلی آمریکا ذکر کرده‌ایم،متقاضی در روز مصاحبه ویزای تحصیلی خود می‌بایست فرمی را که قبلاً در وب سایت اداره مهاجرت آمریکا پر کرده است در روز مصاحبه خود به همراه داشته باشد. فرم سفارت یا همان فرم دی اس ۱۶۰(DS 160) و تاییدیه پرداخت وقت سفارت نیز جز مدارک الزامی است که متقاضیان در صورت عدم ارائه آن به سفارت نخواهند توانست درخواست موفقی برای ویزای تحصیلی آمریکا داشته باشند. 

مدارک شناسایی

دسته دیگری که جزو مدارک الزامی سفارت امریکا  در روز مصاحبه محسوب می‌شوند مدارکی است که هویت متقاضی (و افراد وابسته نظیر همسر و فرزند) را برای افسر ویزا نمایان می‌کند.

شناسنامه متقاضی (شناسنامه همسر و فرزند و سند ازدواج) و ترجمه آن به همراه گذرنامه معتبر که حداقل ۶ ماه اعتبار دارد، می‌بایست در روز مصاحبه به افسر ویزای آمریکا ارائه گردد.

مدارک تحصیلی 

مدارک تحصیلی پیشین،ریز نمرات و ترجمه آنها ( و اگر تاییدیه تحصیلی برای این مدارک وجود دارد نظیر تاییدیه WES)،نیز می‌تواند جز مدارک الزامی باشد که در صورت عدم ارائه آن به آفیسر ویزای آمریکا ممکن است درخواست ویزای تحصیلی با عدم موفقیت روبرو شود. 

مدارک مربوط به تمکن مالی 

به دلایل زیادی که عمدتاً به عدم توانایی دولت آمریکا به استعلام منابع مالی متقاضیان ویزای تحصیلی برمی‌گردد،دولت آمریکا به دریافت نامه‌ای مبنی بر تمکن مالی فرد متقاضی برای پرداخت هزینه‌های زندگی و تحصیل که صرفاً نشان دهنده مانده حساب متقاضی است اکتفا می‌نماید. به طور مثال اگر هزینه زندگی و تحصیل یک متقاضی برای دوره تحصیلی وی مبلغی در حدود ۷۰ هزار دلار باشد،ارائه نامه تمکن (حتی یک روزه)، جهت نشان دادن تمکن مالی متقاضی ویزا کفایت می‌کند. 

کارت پایان خدمت برای متقاضیان آقا 

این مدرک اخیراً و بر اساس تجربه‌های چند ماه گذشته جزو مدارک الزامی سفارت محسوب می‌شود. کارت پایان خدمت و یا کارت معافیت از خدمت به همراه ترجمه آن که نشانگر محل خدمت و رتبه متقاضی در حین دوره سربازی است،جز مدارکی است که می‌بایست حتماً توسط متقاضیان مذکر(و یا همسر) به سفارت کشور آمریکا ارائه گردد. 

نامه شغلی و رزومه

این دو مدرک که بیشتر ی‌توانند به عنوان مکمل ادعاهای متقاضی در روز سفارت قلمداد شوند،ممکن است توسط افسر ویزای آمریکا در روز مصاحبه از متقاضی درخواست شوند. افسران ویزای کشور آمریکا از بیشتر متقاضیان تحصیل در مقاطع دانشگاهی به خصوص تحصیلات تکمیلی درخواست می‌نمایند تا رزومه آکادمیک به روز خود را در این روز ارائه نمایند.

علاوه بر رزومه م‌های ارائه شده از محل کار متقاضیان می‌تواند بیانگر سوابق کاری متقاضی در کشور باشد و با توجه به اینکه پیشنهاد شغلی فعال در زمان درخواست ویزا می‌تواند به عنوان یک گره کاری به کشور محسوب شود،ارائه نامه سوابق کاری و نامه کار می‌تواند تقویت کننده ادعای متقاضی در داشتن این گره باشد.

اسناد ملکی 

اگرچه می‌توان گفت ارائه اسناد ملکی در ویزاهای تحصیلی کشور آمریکا تاثیر کمتری به نسبت سایر ویزاهای کشور آمریکا(و البته سایر کشورها) دارد ولی ارائه اسناد ملکی توسط متقاضی می‌تواند در اثبات ادعای متقاضی مبنی بر توان مالی کافی برای پرداخت هزینه‌های زندگی و تحصیل بسیار موثر باشد. اسناد ملکی ممکن است شامل سند منزل،سند زمین و ماشین (و اساساً هر سندی که نشان دهنده نوعی از دارایی با قابلیت نقد شوندگی است) باشد.

طرح تحقیقاتی 

طرح تحقیقاتی یا همان ریسرچ پلن که می‌توان گفت فقط شامل متقاضیانی می‌شود که موفق به دریافت بورسیه تحصیلی آمریکا شده‌اند،نامه‌ای است که آفیسر با مطالعه آن می‌تواند موضوع تحقیقاتی که دانشجو قرار است در خاک آمریکا بر روی آن مطالعات صورت دهد را دریابد. این طرح تحقیقاتی می‌تواند در رشته‌های حصیلی با حساسیت بیشتر نظیر رشته‌های مهندسی شیمی، مهندسی نفت، فیزیک و مهندسی هوافضا نقش بسزایی در قبولی و یا رد ویزای تحصیلی متقاضیان ایفا نماید. طبیعی است ارائه طرح تحقیقاتی برای متقاضیان دوره‌های آموزش محور فوق لیسانس و همه دوره‌های کارشناسی و تحصیلات قبل دانشگاهی به هیچ وجه الزامی نیست.

هزینه های دریافت ویزای دانشجویی آمریکا

آمریکا از سپتامبر ۲۰۱۱ سختگیری بیشتری برای صدور انواع ویزا می کند و قبل از ورود هر خارجی به کشور، ابتدا تمکن مالی کافی او برای پوشش دهی هزینه تحصیل و زندگی را بررسی می نماید همچنین دلایل و شواهدی که دال بر برگشت دانشجو به وطنش پس از اتمام مدت تحصیل را در نظر می گیرد.

هزینه ویزای دانشجویی آمریکا

دانشجویان بین المللی برای تحصیل در آمریکا نیاز به ویزای F-1 یا همان ویزای تحصیلی آمریکا دارند و جهت درخواست این ویزا دانشجو پس از دریافت پذیرش در رشته موردنظرش از کالج و یا دانشگاه، باید مبلغی از شهریه را به عنوان بیعانه که در پذیرش ذکر شده است را پرداخت نماید سپس دانشگاه فرمی به نام I20 را صادر می کند.

در فرم I20 کالج یا دانشگاه تایید می کند که به متقاضی پذیرش داده ومتقاضی مبلغ بیعانه را پرداخت کرده است. این فرم یکی از مدارک موردنیاز برای اخذویزای تحصیلی آمریکامی باشد. در واقع دانشجو پس از دریافت فرم I20 می تواند درخواست ویزای تحصیلی آمریکا بکند.

علاوه بر پر کردن فرمهای ویزا، برای اخذ ویزای تحصیلی آمریکا باید دو مبلغ دیگر پرداخت کرد:

  • مبلغ ۲۰۰ دلاربرای (SEVIS = Student and Exchange Visitor Information System)
  • مبلغ ۱۶۰ دلار برای Visa application fee

در واقع هزینه ویزای تحصیلی آمریکا در حال حاضر ۳۶۰ دلار آمریکاست که ۲۰۰ دلار برای SEVIS و۱۶۰ دلارجهت Visa Application fee می باشد. البته هزینه های جانبی مانند ترجمه های مدارک مورد نیاز و هزینه سفر به کشور ثالث برای مصاحبه را نیزباید درنظر داشت.

مدت زمان پاسخ گویی سفارت برای ویزای تحصیلی آمریکا

مدت زمان پاسخ گویی سفارت

افراد پس از ثبت نام در سایت سفارت آمریکا و تکمیل فرم مربوطه به صورت آنلاین و پرداخت هزینه باید منتظر بمانند تا زمانی برای مراجعه به سفارت آمریکا ( در یکی از کشورهای ترکیه، ارمنستان، امارات) تعیین گردد. در صورت تایید ویزا حدودا ۵ روز کاری برای بررسی ویزا زمان لازم می باشد.

اگر در مصاحبه خود به شما توصیه شود که درخواست تان، طبق قانون مهاجرت و ملیت (INA) در انتظار پردازش اضافی قرار می گیرد، باید حدود ۶۰ روز از تاریخ مصاحبه ویزا اجازه دهید تا به آن، رسیدگی شود. در برخی موارد، پردازش می تواند شش ماه یا بیشتر طول بکشد.

اگر در مصاحبه به شما توصیه شده باشد که قبل از صدور ویزا، بررسی های بیشتری مورد نیاز است، می توانید انتظار داشته باشید که درخواست تان از تاریخ مصاحبه به بعد، بین ۶ تا ۸ ماه طول می کشد. البته تک تک موارد گفته شده به طور تخمینی ارائه شده اند، که می توانند بیشتر یا کمتر هم باشند.

ویزای دانشجویی آمریکا در سال ۲۰۲۴

شانس دریافت ویزای دانشجویی آمریکا در سال ۲۰۲۴

طی کردن یکسری از پارامترها باعث می شود تا صدور ویزای تحصیلی برای ایرانیان هموارتر گردد. برای مثال هر چه اعتبار دانشگاهی که از آن اخذ پذیرش شده بالا تر باشد می توان گفت که شانس صدور ویزا بیشتر است.

شرط سن نیز در سال ۲۰۲۱ یکی دیگر از موارد مهم و حساس است. به این صورت که هر چه تناسب سن فرد با مقطعی که پذیرش اخذ شده همخوانی داشته باشد باز هم شانس صدور ویزا بیشتر است.

برای مثال فردی که ۱۹ سال سن دارد و برای مقطع لیسانس اخذ پذیرش کرده شانس بالاتری برخوردار است. نکته دیگر هزینه تحصیل و شهریه مرکز آموزشی می باشد، هر چه مبلغ پرداختی از شهریه دانشگاهی بیشتر باشد و متقاضی هزینه بیشتری را به آنجا پرداخت کرده باشد باز هم شانس صدور ویزا بالاتر میرود.

برخی از دلایل عدم پذیرش ویزای تحصیلی آمریکا عبارتند از:
• ارائه تمکن مالی نا مناسب
• عدم اثبات بازگشت به کشور پس از تحصیل
• ارائه اسناد غیر واقعی و دروغین
• عدم آمادگی لازم در روز مصاحبه

سوالات سفارت آمریکا برای ویزای دانشجویی 

همانطور که می‌دانید پس از اخذ پذیرش از دانشگاه‌های آمریکا یکی از مهمترین مراحل شما در مسیر مهاجرت تحصیلی به این کشور موضوع مصاحبه شما در سفارت آمریکا محسوب می‌شود. مصاحبه‌ای که می‌تواند تکلیف شما را در همان روز با موفقیت برای ریجکتی و یا پس از چند ماه طی پروسه اف بی آی چک مشخص نماید.

در این بخش از این مقاله به تمام آنچه ممکن است متقاضی ویزای تحصیلی در رابطه با آن توسط آفیسر ویزای آمریکا مورد سوال قرار گیرد می‌پردازیم.

با توجه به مقطع تحصیلی ویزای تحصیلی آمریکا آفیسر ویزا ممکن است سوالات متفاوتی را از وی بپرسد پس ما بر اساس مقطع اقدامی متقاضیان ویزای تحصیلی آمریکا به بررسی این سوالات می‌پردازیم.

سوالات سفارت آمریکا برای متقاضیان تحصیل در دبیرستان‌های آمریکا 

در این بخش  سعی کرده‌ایم این سوالات سفارت آمریکا را  توجه به ماهیت پرسش‌ها در ۵ حوزه به شکل زیر دسته‌بندی کرده ایم.

سوالات مربوط به پیشینه تحصیلی شما

این دسته از پرسش‌ها در رابطه با دوره تحصیلی شما در مدرسه و دانشگاه ایران می‌باشد. سوالاتی که در آن آفیسر سعی دارد دو موضوع کلی را درک نماید. اول اینکه شما یک دانشجوی واقعی هستید، در دوره تحصیلی قبلی خود دانشجوی موفقی بوده‌اید. دومین نکته‌ای که آفیسر ویزای آمریکا با این دسته از پرسش‌ها سعی در تشخیص آن می کند، اصالت ادعای شما مبنی بر اهمیت تحصیل در برنامه‌های آینده شماست. در ادامه به پرتکرارترین سوال‌هایی که در این بخش از متقاضیان ویزای تحصیلی پرسیده می‌شود می‌پردازیم. 

نمونه سوالات 
  • نمرات شما در چند سال گذشته تحصیلی قبلی چقدر بوده است؟
  • چرا این رشته تحصیلی را در دبیرستان انتخاب کرده اید؟
  • چقدر خوب می‌توانید انگلیسی صحبت کنید؟
  • آیا برای کشور دیگری هم اقدام کرده‌اید؟
  • چرا نمی‌توانید این دوره تحصیلی را در کشور خودتان بگذرانید؟

سوالات مربوط به پیشینه زندگی متقاضی در ایران

این دسته از سوالات از آن جهت در مصاحبه ویزای تحصیلی آمریکا مطرح می‌شود که آفیسر با پرسیدن آنها،تمایل دارد به دو نکته پی ببرد. نکته اول اینکه آیا گذشته شما شامل مسئله‌ای می‌شود که امنیت آمریکا را به خطر بیندازد. مسئله دوم بیشتر نشان می‌دهد آن چیزی که متقاضی ویزای تحصیلی آمریکا رزومه‌اش درج کرده است تا چه حد صحت دارد.

نمونه سوال ها
  • آیا دوست یا اقوامی در آمریکا دارید؟
  • آیا با کسی به آمریکا سفر می‌کنید؟(به خصوص افراد متاهل)

سوالات مربوط به برنامه سفر متقاضی

این دسته از سوالات را می‌توان مهمترین سوال‌هایی دانست که به صورت مشترک از همه متقاضیان ویزای تحصیلی آمریکا پرسیده می‌شود. مهمترین دلیل آفیسر ویزای آمریکا از مطرح کردن این پرسش‌ها،شفاف کردن قصد واقعی متقاضی برای اخذ ویزای تحصیلی آمریکاست.

آفیسر به سوالات این بخش می‌خواهد اطمینان حاصل کند که شخص متقاضی ویزای تحصیلی تحقیق جامع و کاملی در رابطه با آمریکا و برنامه سفر خود به کشور صورت داده است و ویزای تحصیلی صرفاً یک بهانه برای ورود به آمریکا برای وی نیست. 

نمونه سوال‌ها 
  • دلیل انتخاب آمریکا برای تحصیل چه بوده است؟
  • چرا این مدرسه و این رشته را برای تحصیل در آمریکا انتخاب کرده‌اید؟
  • برای چه مدارس دیگری اقدام کرده اید؟
  • قصد دارید پس از ورود به آمریکا در چه محلی اسکان پیدا کنید؟
  • مدت زمان حضور شما در آمریکا چقدر است؟
  • آیا قصد دارید همزمان با تحصیل در آمریکا ،کار انجام دهید؟
  • اگر ویزای تحصیلی شما رد شود چه اتفاقی برای زندگی شما می‌افتد؟
  • قصد شما پس از اتمام دوره تحصیلی در آمریکا چیست؟
  • تا چه اندازه در رابطه با مدرسه  خود در آمریکا و واحدهای آن اطلاعات دارید؟

سوالات سفارت آمریکا در رابطه با مسائل مالی 

مهمترین نیت پشت سوال‌های این بخش که به صورت شترک از همه متقاضیان ویزای تحصیلی آمریکا پرسیده می‌شود یک حقیقت است. آفیسر ویزای آمریکا قصد دارد به پرسش این سوالات اطمینان حاصل نمایید که تقاضای ویزای تحصیلی توان پرداخت هزینه‌های زندگی و تحصیل خود را به صورت کامل دارد. علاوه بر آن مطمئن شود که پولی متقاضی ویزای تحصیلی آمریکا در حساب بانکی خود دارد متعلق به خودش است و قرض گرفته شده نیست. 

نمونه سوالات
  • هزینه زندگی و تحصیل شما در آمریکا چقدر است و شما چطور آن را تامین می‌کنید؟
  • منبع پول داخل حساب شما چیست؟
  • چرا پرداخت هزینه چشمگیر تحصیل در آمریکا برای شما توجیه اقتصادی دارد ؟
  • چه دارایی‌هایی در کشور خود دارید؟

سوالات سفارت آمریکا برای متقاضیان تحصیل در مقطع لیسانس و فوق لیسانس کشور آمریکا 

در این بخش  سعی کرده‌ایم این سوالات  سفارت آمریکا را ا توجه به ماهیت پرسش‌ها در ۵ حوزه به شکل زیر دسته‌بندی کرده ایم.

سوالات مربوط به پیشینه تحصیلی شما

این دسته از پرسش‌ها در رابطه با دوره تحصیلی شما در مدرسه و دانشگاه ایران می‌باشد. سوالاتی که در آن آفیسر سعی دارد دو موضوع کلی را درک نماید. اول اینکه شما یک دانشجوی واقعی هستید  در دوره تحصیلی قبلی خود دانشجوی موفقی بوده‌اید. دومین نکته‌ای که آفیسر ویزای آمریکا با این دسته از پرسش‌ها سعی در تشخیص آن می کند، اصالت ادعای شما مبنی بر اهمیت تحصیل در برنامه‌های آینده شماست. در ادامه به پرتکرارترین سوال‌هایی که در این بخش از متقاضیان ویزای تحصیلی پرسیده می‌شود می‌پردازیم. 

نمونه سوالات 
  • نمرات شما در دوره تحصیلی قبلی چقدر بوده است؟
  • چرا این رشته تحصیلی را در دانشگاه انتخاب کردید؟
  • چقدر خوب می‌توانید انگلیسی صحبت کنید؟
  • در کدام دانشگاه مدرک تحصیلی خود را گرفته‌اید؟(به خصوص دانشگاه ها و رشته های حساس)
  • چرا پس از چند سال تصمیم گرفتید مجدد تحصیل کنید؟(در صورتی که متقاضی گپ تحصیلی زیادی داشته باشد)
  • چرا نمی‌توانید این دوره تحصیلی را در کشور خودتان بگذرانید؟
  • پروژه شما در دوره ارشد در رابطه با چه موضوعی بوده است؟(برای فارغ التحصیلان دوره‌های ارشد پژوهش محور)

سوالات مربوط به پیشینه زندگی متقاضی در ایران

این دسته از سوالات از آن جهت در مصاحبه ویزای تحصیلی آمریکا مطرح می‌شود که آفیسر با پرسیدن آنها،تمایل دارد به دو نکته پی ببرد. نکته اول اینکه آیا گذشته شما شامل مسئله‌ای می‌شود که امنیت آمریکا را به خطر بیندازد. مسئله دوم بیشتر نشان می‌دهد آن چیزی که متقاضی ویزای تحصیلی آمریکا رزومه‌اش درج کرده است تا چه حد صحت دارد.

نمونه سوال ها
  • در کنار تحصیل،کار انجام داده‌اید ؟در چه شغلی و در چه شرکتی؟
  • آیا دوست یا اقوامی در آمریکا دارید؟
  • آیا با کسی به آمریکا سفر می‌کنید؟(به خصوص افراد متاهل)
  • دوره سربازی خود را کجا گذرانده‌اید؟سمت شما در این دوره چه بوده است؟(مخصوص متقاضیان مذکر)

سوالات مربوط به برنامه سفر متقاضی

این دسته از سوالات را می‌توان مهمترین سوال‌هایی دانست که به صورت مشترک از همه متقاضیان ویزای تحصیلی آمریکا پرسیده می‌شود. مهمترین دلیل آفیسر ویزای آمریکا از مطرح کردن این پرسش‌ها،شفاف کردن قصد واقعی متقاضی برای اخذ ویزای تحصیلی آمریکاست.

آفیسر به سوالات این بخش می‌خواهد اطمینان حاصل کند که شخص متقاضی ویزای تحصیلی تحقیق جامع و کاملی در رابطه با آمریکا و برنامه سفر خود به کشور صورت داده است و ویزای تحصیلی صرفاً یک بهانه برای ورود به آمریکا برای وی نیست. 

نمونه سوال‌ها 
  • دلیل انتخاب آمریکا برای تحصیل چه بوده است؟
  • چرا این دانشگاه و این رشته را برای تحصیل در آمریکا انتخاب کرده‌اید؟
  • برای چه دانشگاه‌های دیگری اقدام کرده اید؟
  • قصد دارید پس از ورود به آمریکا در چه محلی اسکان پیدا کنید؟
  • مدت زمان حضور شما در آمریکا چقدر است؟
  • آیا قصد دارید همزمان با تحصیل در آمریکا ،کار انجام دهید؟
  • اگر ویزای تحصیلی شما رد شود ه اتفاقی برای زندگی شما می‌افتد؟
  • قصد شما پس از اتمام دوره تحصیلی در آمریکا چیست؟
  • تا چه اندازه در رابطه با رشته تحصیلی خود در آمریکا و واحدهای آن اطلاعات دارید؟

سوالات سفارت آمریکا در رابطه با مسائل مالی 

مهمترین نیت پشت سوال‌های این بخش که به صورت مشترک از همه متقاضیان ویزای تحصیلی آمریکا پرسیده می‌شود یک حقیقت است. آفیسر ویزای آمریکا قصد دارد به پرسش این سوالات اطمینان حاصل نمایید که تقاضای ویزای تحصیلی توان پرداخت هزینه‌های زندگی و تحصیل خود را به صورت کامل دارد. علاوه بر آن مطمئن شود که پولی متقاضی ویزای تحصیلی آمریکا در حساب بانکی خود دارد متعلق به خودش است و قرض گرفته شده نیست. 

نمونه سوالات
  • هزینه زندگی و تحصیل شما در آمریکا چقدر است و شما چطور آن را تامین می‌کنید؟
  • منبع پول داخل حساب شما چیست؟
  • چه مبلغی به عنوان حقوق ماهانه ر کشورتان به شما پرداخت می‌شده است؟
  • چرا پرداخت هزینه چشمگیر تحصیل در آمریکا برای شما توجیه اقتصادی دارد ؟
  • چه دارایی‌هایی در کشور خود دارید؟

سوالات سفارت آمریکا برای متقاضیان تحصیل در مقاطع دکترا و بالاتر

در این بخش  سعی کرده‌ایم این سوالات  سفارت آمریکا را با توجه به ماهیت پرسش‌ها در ۵ حوزه به شکل زیر دسته‌بندی کرده ایم.

سوالات مربوط به پیشینه تحصیلی شما

این دسته از پرسش‌ها در رابطه با دوره تحصیلی شما در مدرسه و دانشگاه ایران می‌باشد. سوالاتی که در آن آفیسر سعی دارد دو موضوع کلی را درک نماید. اول اینکه شما یک دانشجوی واقعی هستید  در دوره تحصیلی قبلی خود دانشجوی موفقی بوده‌اید. دومین نکته‌ای که آفیسر ویزای آمریکا با این دسته از پرسش‌ها سعی در تشخیص آن می کند، اصالت ادعای شما مبنی بر اهمیت تحصیل در برنامه‌های آینده شماست. در ادامه به پرتکرارترین سوال‌هایی که در این بخش از متقاضیان ویزای تحصیلی پرسیده می‌شود می‌پردازیم. 

نمونه سوالات 
  • نمرات شما در دوره تحصیلی قبلی چقدر بوده است؟
  • چرا این رشته تحصیلی را در دانشگاه انتخاب کردید؟
  • چقدر خوب می‌توانید انگلیسی صحبت کنید؟
  • در کدام دانشگاه مدرک تحصیلی خود را گرفته‌اید؟(به خصوص دانشگاه ها و رشته های حساس)
  • چرا پس از چند سال تصمیم گرفتید مجدد تحصیل کنید؟(در صورتی که متقاضی گپ تحصیلی زیادی داشته باشد)
  • چرا نمی‌توانید این دوره تحصیلی را در کشور خودتان بگذرانید؟
  • پروژه شما در دوره ارشد در رابطه با چه موضوعی بوده است؟
  • موضوع پروژه شما در دوره تحصیلی در آمریکا چیست؟

سوالات مربوط به پیشینه زندگی متقاضی در ایران

این دسته از سوالات از آن جهت در مصاحبه ویزای تحصیلی آمریکا مطرح می‌شود که آفیسر با پرسیدن آنها،تمایل دارد به دو نکته پی ببرد. نکته اول اینکه آیا گذشته شما شامل مسئله‌ای می‌شود که امنیت آمریکا را به خطر بیندازد. مسئله دوم بیشتر نشان می‌دهد آن چیزی که متقاضی ویزای تحصیلی آمریکا رزومه‌اش درج کرده است تا چه حد صحت دارد.

نمونه سوال ها
  • در کنار تحصیل،کار انجام داده‌اید ؟در چه شغلی و در چه شرکتی؟
  • آیا دوست یا اقوامی در آمریکا دارید؟
  • آیا با کسی به آمریکا سفر می‌کنید؟(به خصوص افراد متاهل)
  • دوره سربازی خود را کجا گذرانده‌اید؟سمت شما در این دوره چه بوده است؟(مخصوص متقاضیان مذکر)

سوالات مربوط به برنامه سفر متقاضی

این دسته از سوالات را می‌توان مهمترین سوال‌هایی دانست که به صورت مشترک از همه متقاضیان ویزای تحصیلی آمریکا پرسیده می‌شود. مهمترین دلیل آفیسر ویزای آمریکا از مطرح کردن این پرسش‌ها،شفاف کردن قصد واقعی متقاضی برای اخذ ویزای تحصیلی آمریکاست.

آفیسر به سوالات این بخش می‌خواهد اطمینان حاصل کند که شخص متقاضی ویزای تحصیلی تحقیق جامع و کاملی در رابطه با آمریکا و برنامه سفر خود به کشور صورت داده است و ویزای تحصیلی صرفاً یک بهانه برای ورود به آمریکا برای وی نیست. 

نمونه سوال‌ها 
  • دلیل انتخاب آمریکا برای تحصیل چه بوده است؟
  • چرا این دانشگاه و این رشته را برای تحصیل در آمریکا انتخاب کرده‌اید؟
  • برای چه دانشگاه‌های دیگری اقدام کرده اید؟
  • قصد دارید پس از ورود به آمریکا در چه محلی اسکان پیدا کنید؟
  • مدت زمان حضور شما در آمریکا چقدر است؟
  • آیا قصد دارید همزمان با تحصیل در آمریکا ،کار انجام دهید؟
  • اگر ویزای تحصیلی شما رد شود ه اتفاقی برای زندگی شما می‌افتد؟
  • قصد شما پس از اتمام دوره تحصیلی در آمریکا چیست؟
  • تا چه اندازه در رابطه با رشته تحصیلی خود در آمریکا و واحدهای آن اطلاعات دارید؟

سوالات سفارت آمریکا در رابطه با مسائل مالی 

مهمترین نیت پشت سوال‌های این بخش که به صورت شترک از همه متقاضیان ویزای تحصیلی آمریکا پرسیده می‌شود یک حقیقت است. آفیسر ویزای آمریکا قصد دارد به پرسش این سوالات اطمینان حاصل نمایید که تقاضای ویزای تحصیلی توان پرداخت هزینه‌های زندگی و تحصیل خود را به صورت کامل دارد. علاوه بر آن مطمئن شود که پولی متقاضی ویزای تحصیلی آمریکا در حساب بانکی خود دارد متعلق به خودش است و قرض گرفته شده نیست. 

نمونه سوالات
  • آیا از دانشگاه محل تحصیل خود بورسیه دریافت کرده‌اید؟مبلغ بورسیه چقدر است؟
  • هزینه زندگی و تحصیل شما در آمریکا چقدر است و شما چطور آن را تامین می‌کنید؟
  • منبع پول داخل حساب شما چیست؟
  • چه مبلغی به عنوان حقوق ماهانه ر کشورتان به شما پرداخت می‌شده است؟
  • چرا پرداخت هزینه چشمگیر تحصیل در آمریکا برای شما توجیه اقتصادی دارد ؟
  • چه دارایی‌هایی در کشور خود دارید؟
  • همسر شما در ایران مشغول به چه کاری بوده است؟(در صورت اقدام به صورت خانوادگی)

نتیجه گیری

با توجه به قوانین حال حاضر ایالات‌ متحده شهروندان جمهوری اسلامی ایران می‌توانند پس از تکمیل فرم درخواست و دریافت نامهٔ پذیرش از دانشگاه، جهت اخذ ویزای تحصیلی آمریکا(USA) و ورود به دانشگاه‌های این کشور اقدام نمایند. از تاریخ ۲۰ مه ۲۰۱۱، متقاضیان واجد شرایط ایرانی ویزای تحصیلی آمریکا(USA) در گروه‌های F، J و M در زمینه‌های مطالعات و تحقیقات در رشته‌های غیر حساس و غیر فنی، قادر به دریافت ویزای ۲ ساله مالتی پیل(multiple visa) هستند.

سن، اعتبار دانشگاه پذیرش شده و شهریه پرداخت شده، اعتبار پاسپورت و تاریخچه سفر متقاضی، توانایی مالی خود فرد و خانواده، معدل مقطع قبلی و از همه مهم تر مدرک زبان موارد حائز اهمیت میباشند. امکان اخذ ویزای دانش آموزی برای سنین کمتر از ۱۸ سال چون نیازمند حضور یک قیم در کنار محصل است در حال حاضر امری بسیار دشوار تلقی می شود و پیشنهاد می شود دانش آموزان با ثبت نام در مدارس شبانه روزی شانس دریافت این ویزا را افزایش دهد.

مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای تحصیلی آمریکا در سال ۲۰۲۴ عبارتند از: پاسپورت معتبر با اعتبار ۶ ماه بیشتر از دوره تحصیل، تکمیل فرم DS-160، رسید پرداخت حق صدور ویزا، یک قطعه عکس مطابق ضوابط، گواهی معتبر تسلط به زبان انگلیسی، ترجمه کلیه مدارک و سوابق تحصیلی، گواهی تمکن مالی و انگیزه نامه متقاضی از تحصیل در کشور آمریکا. افراد با در اختیار داشتن مدارک فوق قادر می باشند ویزای تحصیلی خود را ظرف مدت ۲ الی ۳ ماه دریافت نمایند.

لینک منبع: US study visa requirements

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    مشاوره تلفنی مهاجرت رایگان

    اگر فکر میکنی اطلاعات سایت ما برات مفید بوده و میتونیم کمکت کنیم با پر کردن فرم زیر از ما مشاوره بگیر


    ارتباط با ما

    برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با مشاورین ما در ارتباط باشید:

    مقالات اخیر
    برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.