۰۲۱-۹۱۰۹۸۰۰۲

پذیرش تحصیلی کانادا

پذیرش تحصیلی کانادا

مقاله پذیرش تحصیلی در کانادا مختص افرادی نوشته شده است که به صورت مشخص می‌دانند راه حل مهاجرت ایشان راه حل مهاجرت تحصیلی است و مقصدشان به طور قطع کشور کاناداست. یعنی اگر هنوز در فرایند تصمیم گیری در رابطه با روش و یا مقصد مهاجرتی شک دارید این مقاله کمک چندانی به شما نمی‌کند.چرا که در این مقاله قصد داریم به صورت جزئی و عملی در رابطه با فرایند اخذ پذیرش از مدارس و دانشگاه‌های کانادا به گفتگو بپردازیم و سوالات مهمی نظیر سوالات زیر را پاسخ دهیم: 

  • شرایط پذیرش در دانشگاه‌های کانادا چیست؟
  • شرایط پذیرش در مدارس کانادا چیست؟
  • مراحل و مدارک اخذ پذیرش کدامند؟
  • راحت ترین دانشگاه کانادا برای پذیرش کجاست؟
  • چه مدارکی برای اخذ پذیرش تحصیلی کانادا الزامی است؟
  • بهترین زمان اخذ پذیرش چه زمانی است؟

به شما توصیه می‌نماییم اگر در رابطه با کشور کانادا تردید دارید، مقاله مهاجرت تحصیلی به کانادا را مطالعه نمایید ، پذیرش تحصیلی خود را دریافت نموده‌اید و قصد اقدام برای ویزای تحصیلی خود را دارید،مقاله ویزای تحصیلی کانادا را مطالعه فرماییدولی اگر دغدغه حال حاضر شما اطلاعات در رابطه با اخذ پذیرش از مدارس و دانشگاه‌های کشور کانادا،شما را به خواندن ادامه این مقاله دعوت می‌کنید.

سعی نموده‌ایم برای طبقه‌ بندی بهتر مطالب این مقاله، مطالب را بر اساس مقطع پذیرش مورد نظر در کشور کانادا دسته بندی نماییم.

پذیرش در مدارس کانادا 

چه سن شما زیر ۱۸ سال باشد و قصد مهاجرت به کانادا را داشته باشید و چه والدین یک والدین یک دانش آموز باشید که قصد اعزام فرزند عزیزتان به کشور کانادا را داشته باشید، این بخش از مقاله برای شما نگارش شده است. احتمالاً پذیرش در مدارس کانادا یکی از جذاب‌ترین گزینه‌های پیش روی افرادی است که مهاجرت تحصیلی آن هم در مقاطع قبل از دانشگاه را مد نظر دارند.

فارغ از موضوع کیفیت آموزش بسیار بالای مدارس کانادایی، بزرگترین ویژگی پذیرش در مدارس کانادایی که باعث علاقه خانواده‌های ایرانی به این مطلب شده است، موضوع همراهی والدین دانش آموز در حین تحصیل در کاناداست. موضوعی که شاید به یک روش مهاجرتی به کانادا تبدیل گشته است.پس در ادامه سعی می‌کنیم به مهم‌ترین ابعاد این موضوع بپردازیم. 

شرایط پذیرش در مدارس کانادا 

طبیعی است که هر یک از مدارس کانادا با توجه به موقعیت جغرافیایی و نحوه اداره آن (دولتی و یا خصوصی بودن) و البته فاکتورهای دیگر، شرایط متفاوتی را برای پذیرش دانش آموزان خارجی پیش روی متقاضیان قرار می‌دهند. در این میان برخی از شرایط را می‌توان شرایط عمومی پذیرش در مدارس کانادا دانست چرا که بیشتر مدارس برای جذب دانشجویان خارجی جدید، این شرایط را به عنوان پیش شرط اولیه اعطای پذیرش می‌دانند.

شرایطی که در ادامه به بررسی آنها می‌پردازیم، شرایطی هستند که در صورتی که فاقد آنها هستید، می‌توان به صورت کلی گفت که مسیر را اشتباه آمده‌اید و احتمالاً باید مقصدی غیر از کانادا را برای مهاجرت تحصیلی انتخاب نمایید.

هزینه لازم برای تحصیل در مدارس کانادا

کانادا به هیچ وجه تسهیلات تحصیل رایگان را به دانشجویان خارجی اعطا نمی‌نماید. این یعنی دانشجویان خارجی موظفند برای تحصیل در مدارس این کشور (چه مدارس دولتی و چه مدارس خصوصی)،هزینه چشمگیری را به عنوان هزینه شهریه سالانه پرداخت نمایند.به طور متوسط شهریه سالانه مدارس دولتی بین ۱۰ تا ۱۵ هزار دلار کانادا و برای مدارس خصوصی بین ۱۷ تا ۲۵ هزار دلار تخمین زده می‌شود.

شرط معدل برای پذیرش در مدارس کانادایی 

با توجه به زیاد بودن تعداد درخواست ها برای پذیرش در مدارس کانادایی، بیشتر مدارس کانادایی برای پذیرش دانش آموزان خارجی جدید عموما سوابق تحصیلی ایشان را مورد بررسی قرار می‌دهند. هرچند که این بررسی‌ها ممکن است خیلی هم سختگیرانه نباشد، ولی می‌توان این واقعیت را پذیرفت که هر چقدر معدل دانشجو در سال‌های آخر دوره تحصیلی بالاتر باشد از شانس بیشتری برای پذیرش در مدارس بهتر برخوردار خواهد بود.

شرظ زبان برای پذیرش در دبیرستان های کانادا

اگرچه بسیاری از مدارس کانادایی، برای دانش آموزان جدید دوره‌های فراگیری زبان را نیز برگزار می‌کنند، ولی برای شرکت در دوره‌های اصلی تحصیلی در مدارس، دانش آموزان ملزم هستند به نحوی تسلط خود را به زبان انگلیسی به مدرسه اثبات نمایند. حال ممکن است مدارس مختلف روش‌های مختلفی را برای تعیین سطح زبان متقاضیان به کار گیرند. از ارائه مدارک زبان نظیر آزمون‌های آیلتس و تافل گرفته، تا برگزاری تست‌های داخلی در مدارس و مصاحبه به زبان انگلیسی.

مدارک مورد نیاز پذیرش در مدارس کانادا

مدارک مورد نیاز پذیرش در مدارس کانادا

به صورت عمومی می‌توان گفت که متقاضیان پذیرش در مدارس کانادا پس از تکمیل فرم ثبت نام ملزم به ارائه تصویر برخی از مدارک خواهند شد. این مدارک به صورت مشترک در تمام مدارس کشور کانادا مورد نیاز خواهد بود. در ادامه سعی می‌کنیم به صورت تفکیک شده در رابطه با این مدارک گفتگو کنیم: 

سوابق تحصیلی 

ریز نمرات یا کارنامه دو سال آخر دوره تحصیلی دانش آموز جز مدارک الزامی اخذ پذیرش از مدارس کشور کانادا است. متقاضیان موظف اند تا تصویر اصل کارنامه و ترجمه انگلیسی آن را به شکلی که مدرسه مقصد آن را مشخص می‌کند (معمولاً بارگذاری به صورت آنلاین)، به مدرسه ارائه دهند.

نکته بسیار مهمی که می‌تواند باعث جلوگیری از اتلاف وقت و هزینه قابل توجهی گردد ذکر این مطلب است که در ترجمه مدارک به زبان انگلیسی برای اخذ پذیرش از مدارس کانادا نیازی به تاییدات دادگستری و امور خارجه نیست و صرفاً ترجمه مدارک به زبان انگلیسی با مهر و مترجم کفایت می‌کند.

توصیه نامه 

برخی از مدارس کانادایی متقاضیان تحصیل در این مدارس را ملزم به ارائه توصیه نامه از معلمین پایه‌های قبلی دانش آموز می‌نماید. توصیه نامه‌ها، نامه‌هایی هستند که معلمین می بایست رضایت خود را از نحوه عملکرد و برخورد دانش آموز در آن منعکس نمایند.

این را از ما نشنیده بگیرید ولی ارائه توصیه نامه در فرایند پذیرش در مدارس کانادایی، یک روتین فرمالیته است. شاید ارائه یک نامه بسیار ساده از یک معلم زبان هم بتواند کار شما را در تهیه توصیه نامه از معلمین برای ارائه به مدرسه کانادایی راه بیاندازد. البته طبیعی است که توصیه نامه ایده آل در سربرگ مدرسه نوشته می‌شود و به امضای معلم مربوطه می‌رسد. 

انگیزه نامه 

انگیزه نامه،نامه‌ای است که در آن دانش آموز اهداف خود را از تحصیل در مدرسه کانادایی ابراز می‌نماید. این نامه مهم‌ترین بخش از فرایند پذیرش در مدارس کانادایی محسوب می‌شود. چرا که دانش آموز در این نامه نه تنها دلیل انتخاب مدرسه مورد نظر بلکه دلایل انتخاب کشور کانادا و هدف‌های بعدی خود را پس از اتمام دوره تحصیلی بیان می‌نماید.نوشتن یک انگیزه نامه خوب می‌تواند تاثیر بسزایی را در بالاتر بردن شانس پذیرش شما در مدارس ممتاز کشور کانادا ایفا نماید. بنابراین توصیه می‌نماییم در نوشتن این انگیزه نامه از افراد با تجربه در این حوزه مشورت بگیرید. 

مراحل اخذ اپلای برای مدارس کانادا

پذیرش از یکی از مدارس کانادا فرایند پیچیده‌ای نیست. برخی از افراد تصمیم می‌گیرند تا فرایند پذیرش از مدارس کانادا را شخصاً صورت دهند و برخی دیگر تمایل دارند با انتخاب یک مشاور و یا موسسه این مسیر را بپیمایند. هرچند که به دلایل مشخصی به علاقمندان بحث پذیرش از مدارس کانادا توصیه می‌نماییم، برای صورت دادن به این هدف از مشاورین و وکلای فعال در این حوزه یاری بگیرید، ولی به هر حال برای دریافت پذیرش از یک مدرسه م‌سیر های مشخصی می‌بایست توسط فرد یا مشاور وی طی شود که در ادامه به آنها می‌پردازیم. 

مرحله اول: جمع آوری مدارک و ترجمه مدارک

مدارکی که معمولاً مدارس کانادایی از دانش آموزان مطالبه می‌نمایند، از لحاظ تعداد بسیار کم و از لحاظ پیچیدگی بسیار ساده هستند. معمولا تهیه کردن مدارک مورد نیاز و ترجمه آنها کمتر از یک هفته زمان می‌برد. متقاضیان حتی برای ترجمه مدارک خود نیازی به دریافت تاییدات دادگستری و امور خارجه هم ندارند. 

مرحله دوم : مکاتبه با مدرسه 

با در نظر گرفتن شرایطی نظیر آب و هوای شهری که مدرسه در آن واقع شده است، شهریه سالانه مدرسه و البته امکانات و کیفیت آموزش در مدرسه، دانشجو می‌بایست پس از انتخاب گزینه مورد نظر خود از طریق پر کردن فرم‌های آنلاین موجود در وب سایت مدرسه فرایند پذیرش خود را در این مدارس آغاز نماید. معمولاً دریافت پذیرش از یکی از مدارس کانادایی در کمتر از چند هفته صورت می‌گیرد.

مرحله سوم : پیدا کردن قیم 

بیشتر مدارس کانادایی به خصوص مدارس دولتی در این کشور برای ثبت نام دانشجویان خارجی، دانش آموزان را ملزم به پیدا کردن یک فرد کانادایی واجد شرایط به عنوان قیم دانش آموز در کانادا می‌کنند.برخی از مدارس، به صورت اختصاصی با برخی از افراد همکاری می‌نمایند و گزینه‌های خود را برای انتخاب قیم به دانش آموزان ارائه می‌کنند. برخی از متقاضیان نیز مجبور می‌شوند تا با یکی از موسساتی که مسئولیت پذیرش این امر را به عهده می گیرند، فعالیت کنند.این موسسات در قبال قبول مسئولیت قیومیت هزینه‌هایی را به صورت سالانه دریافت می‌نمایند.

مرحله چهارم : پرداخت شهریه و دریافت نامه پذیرش 

پس از دریافت نامه پذیرش اولیه از مدرسه و صورتحساب سالانه تحصیل دانش آموز، وی موظف به پرداخت شهریه (معمولا سال اول) ،می‌گردد و پس از آن می‌تواند با دریافت نامه پذیرش قطعی خود مراحل درخواست ویزای خود را سپری نماید. 

مقطع کارشناسی کانادا و پذیرش در آن

پذیرش در مقطع کارشناسی در کانادا

اگر به تازگی تحصیلات متوسطه خود را به پایان رسانده‌اید و یا کمتر از ۳ یا ۴ سال از اخذ مدرک دیپلم شما می‌گذرد، این بخش از مقاله برای شما نوشته شده است.درست است که پذیرش در مقطع کارشناسی در دانشگاه‌های کانادا ممکن است ساده‌تر از اقدام مشابه در کشورهای نظیر نروژ و آلمان باشد، ولی عدم توجه به برخی از نکات مهم در فرایند اخذ پذیرش ممکن است باعث اتلاف هزینه و یا زمان بسیار زیادی شود.سعی می‌کنیم در ادامه به مهمترین جنبه‌های موضوع پذیرش در مقطع کارشناسی در کشور کانادا بپردازیم. 

شرایط اپلای برای کارشناسی در کانادا

به طور کلی می‌توانیم بگوییم، مدرک پایان دوره ۱۲ ساله تحصیل در دوره‌های دبستان و دبیرستان می‌تواند حکم واجد شرایط شدن متقاضی برای ورود به دانشگاه‌های کانادا در مقطع کارشناسی باشد. ولی داستان به همین جا ختم نمی‌شود. متقاضیان باید برای اخذ پذیرش از دانشگاه‌های کانادا در مقطع لیسانس علاوه بر شرط احراز سوابق تحصیلی، از شرایط دیگری نیز برخوردار باشند. 

هزینه لازم برای تحصیل در کارشناسی

از طرفی دریافت بورسیه تحصیلی کانادا برای تحصیل در مقطع کارشناسی شانس چندانی ندارد. از طرف دیگر با توجه به اینکه بیشتر دانشگاه‌های کانادا مبلغ ثابتی را به عنوان شهریه تحصیل در این دانشگاه‌ها برای دانشجویان خارجی تعیین کرده‌اند، یکی از مهمترین شروط اخذ پذیرش از دانشگاه‌های کانادا، داشتن توان مالی پرداخت شهریه(حداقل برای سال اول) است.

به این نکته دقت داشته باشید، ممکن است در ابتدای فرایند پذیرش نیاز نداشته باشید شهریه دانشگاه را پرداخت نمایید ولی برای دریافت نامه پذیرش قطعی برای مراجعه به سفارت اکثریت قریب به اتفاق دانشگاه‌های کانادا پرداخت شهریه سال اول را جز شروط الزامی صدور نامه پذیرش قطعی می‌دانند. 

شرط معدل برای اپلای کارشناسی کانادا

علاوه بر داشتن مدرک دیپلم، معدل مدرک دیپلم و ریز نمرات آن نیز می‌تواند تا حد زیادی در شانس پذیرش متقاضیان اخذ پذیرش از دانشگاه‌های کانادا موثر باشد. طبیعی است که هرچه مدرک دیپلم با معدل بالاتری گرفته شده باشد شانس متقاضی نیز به همان اندازه بیشتر است.علاوه بر آن نکته حائز اهمیت دیگری که می توان آن را در دسته شرط سوابق تحصیلی قرار داد، گپ تحصیلی (یا همان فاصله زمانی از آخرین مدرک دبیرستان تا اقدام برای دریافت پذیرش در مقطع کارشناسی) است.به طور مثال یک دانشجوی ۲۶ ساله با مدرک دیپلم، ممکن است بتواند از یک دانشگاه با رتبه پایین‌تر پذیرش تحصیلی را دریافت نماید ولی طبیعتاً در مراحل بعدی یعنی دریافت ویزا ممکن است دچار مشکل شود.

شرط زبان برای کارشناسی کانادا

اگر قصد ندارید هزینه زیادی برای شرکت در دوره‌های آمادگی زبان در کشور کانادا را صرف نمایید، یکی از شرایط مهم اخذ پذیرش از دانشگاه‌های کانادا در مقطع لیسانس برای شما ارائه مدرک زبان معتبر است.اگرچه سیاست‌های پذیرش در مقطع کارشناسی در دانشگاه‌های کانادا خیلی سختگیرانه نیست ولی ارائه مدرک زبان معادل آیلتس ۶ (یا نمره مشابه در آزمون‌های تافل، دولینگو و غیره)، یکی از شروط پیش روی علاقه‌مندان به اخذ پذیرش در مقطع لیسانس محسوب می‌شود.

مدارک مورد نیاز برای اپلای کارشناسی در دانشگاه های کانادا

مدارک مورد نیاز برای اپلای کارشناسی در دانشگاه های کانادا

فرایند پذیرش در مقطع کارشناسی در کشور کانادا معمولاً با ارائه برخی از (مدارک که به صورت مشترک از تمام داوطلبان تحصیل در این مقطع مطالبه می‌شود)، صورت می‌گیرد. مدارکی که می‌بایست به دانشگاه مورد نظر اثبات نماید که شخص متقاضی صلاحیت پذیرش شدن در مقطع کارشناسی در این دانشگاه‌ها را دارا هستند. در ادامه به بررسی این مدارک می‌پردازیم.

مدارک سوابق تحصیلی

تمام چیزی که اثبات می‌کند متقاضی دوره تحصیل دبیرستان را با موفقیت سپری کرده است چیزی نیست غیر از مدرک دیپلم و ریز نمرات آن. متقاضیان می‌بایست در زمان اخذ پذیرش از دانشگاه مورد نظر تصویر اصل این دو مدرک به همراه ترجمه انگلیسی آن‌ها را در اختیار داشته باشند.خوشبختانه در ترجمه انگلیسی این مدارک نیازی به ممهور شدن به مهر دادگستری و امور خارجه نیست. همین امر می‌تواند سبب کاهش زمان ترجمه مدارک و همچنین کاهش هزینه ترجمه برای متقاضیان پذیرش در مقطع کارشناسی کانادا باشد.

توصیه نامه 

درست است که توصیه نامه ممکن است یک نامه تقریباً فرمالیته در فرایند پذیرش در مقطع لیسانس دانشگاه‌های کانادا باشد ولی نداشتن دو توصیه نامه از معلمین دوره دبیرستان ممکن است متقاضی را در فرایند پذیرش دچار چالش نماید.

توصیه‌نامه‌ها، به صورت کلی نامه‌هایی هستند که در آن معلمین شما در دوره دبیرستان می‌بایست در آن ابراز رضایت خود را نسبت به عملکرد شما در طی این دوره به دانشگاه مقصد نشان دهند.معمولا بهترین توصیه‌نامه‌ها، توصیه‌نامه‌هایی است که دارای تاریخ و مهر مدرسه نیز باشند.

انگیزه نامه 

شاید انگیزه نامه را بتوان مهمترین مدرک در افزایش و یا کاهش شانس پذیرش متقاضیان در مقطع کارشناسی در دانشگاه کانادا دانست. نامه‌ای که متقاضی موظف است در آن انگیزه‌های خود را برای انتخاب دانشگاه مقصد و همچنین دلیل وی برای تقاضای پذیرش در رشته مورد نظر خود ابراز نماید. بارها دیده شده است که متقاضیان با معدل‌های بسیار پایین با نوشتن یک انگیزه نامه قوی موفق به دریافت پذیرش از بهترین دانشگاه‌های کانادا شده اند.

نکته بسیار مهم در رابطه با نوشتن انگیزه نامه، اصالت انگیزنامه است. استفاده از کپی های موجود در اینترنت و یا استفاده از هوش مصنوعی در نوشتن انگیزه نامه ممکن است باعث شکست خوردن فرایند پذیرش متقاضی در در دانشگاه‌های کانادا شود.

مدرک زبان 

ارائه مدرکی که تسلط متقاضی پذیرش در مقطع کارشناسی را به زبان انگلیسی اثبات نماید، جز مراحل دریافت پذیرش از دانشگاه‌های کانادا محسوب می‌شود. اگرچه دانشگاه‌های کانادا سخت‌گیری زیادی نسبت به نوع امتحان زبان ندارند، ولی تسلط متقاضی به سطح b۱ زبان انگلیسی و انعکاس آن در یکی از مدارک مورد قبول دانشگاه‌های کانادا الزامی است.

بیشتر دانشگاه‌های کانادایی آزمون‌های آیلتس و تافل را به عنوان آزمون‌های مورد قبول در فرایند پذیرش می دانند. البته تعدادی از دانشگاه‌ها، مدارک آزمون‌های دولینگو PTE را نیز به عنوان مدارک قابل قبوله تسلط متقاضی به زبان انگلیسی از ایشان می‌پذیرد. پس عاقلانه‌ترین کار برای متقاضیان پذیرش در مقطع کارشناسی در کشور کانادا، بررسی وب سایت دانشگاه برای دیدن آزمون‌های مورد قبول دانشگاه در فرایند پذیرش تلقی می‌شود.

سایر مدارک 

علاوه بر مدارک گفته شده،دانشگاه ممکن است از دانشجویان تقاضای مدارک دیگری که وضعیت پرونده متقاضی را روشن‌تر می‌نماید را نیز داشته باشد.این مدارک ممکن است شامل رزومه متقاضی،نامه کار و برای برخی از رشته‌ها در برخی دانشگاه‌ها شرکت در آزمون‌های داخلی و مصاحبه باشد.

مراحل اپلای کارشناسی کانادا

مراحل اپلای کارشناسی کانادا 

با توجه به تعداد زیاد دانشگاه‌های کانادا که تمایل به جذب دانشجویان خارجی برای مقطع تحصیلی کارشناسی دارند، فرایند پذیرش تحصیلی در مقطع کارشناسی کانادا معمولاً به غیر از برای چند دانشگاه خیلی رقابتی نیست. صرف نظر از اقدام برای پذیرش در دانشگاه اول کانادا، برای دریافت پذیرش تحصیلی ز سایر دانشگاه‌های کانادا در مقطع لیسانس مسیر پیچیده‌ای پیش روی متقاضیان مهاجرت تحصیلی به کانادا وجود ندارد. ولی در ادامه قصد داریم مراحل را که می‌بایست در مسیر اخذ پذیرش کارشناسی در دانشگاه‌های کانادا طی شود به اختصار بیان کنیم. 

مرحله اول : جمع آوری و ترجمه مدارک 

صرف نظر از هر رشته و دانشگاهی قصد دارید برای مقطع کارشناسی اپلای کنید، داشتن مدرک دیپلم (یا فوق دیپلم) و ریز نمرات به همراه ترجمه انگلیسی این مدارک جزء جدایی‌ناپذیر فرایند اپلای برای دانشگاه کانادا در مقطع کارشناسی محسوب می‌شود.

مرحله دوم : انتخاب رشته و دانشگاه 

شاید مهمترین قدم در مسیر اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه‌های کانادا در مقطع لیسانس انتخاب درست رشته و دانشگاه در این کشور است. انتخابی که ممکن است مسیر چند ساله زندگی متقاضیان را پس از مهاجرت تحصیلی به کشور کانادا تحت تاثیر خود قرار بدهد. معمولا در نظر گرفتن فاکتور هایی نظیر، نرخ پذیرش دانشگاه،هزینه‌های تحصیل و شانس اقامت پس از دوره تحصیلی، مهمترین فاکتورهایی است که متقاضیان پذیرش تحصیلی در مقطع کارشناسی کانادا می‌بایست به آن توجه کنند.

مرحله سوم : مکاتبه با دانشگاه

پس از انتخاب رشته و دانشگاه، معمولاً فرایند پذیرش تحصیلی با آپلود کردن مدارک مورد نیاز وب سایت دانشگاه مورد نظر ادامه پیدا می‌کند. این مرحله از فرایند پذیرش تحصیلی در دانشگاه کانادا ممکن است بین دو هفته تا دو ماه به طول بیانجامد. معمولاً بیشتر دانشگاه‌های کانادا در این مرحله، متقاضیان اپلای برای مقطع کارشناسی را ملزم به پرداخت اپلیکیشن فی یا همان هزینه بررسی درخواست پذیرش می‌ کنند.

مرحله چهارم : پرداخت دیپازیت و دریافت نامه پذیرش قطعی 

آخرین مرحله از مراحلی که متخصصان دریافت پذیرش تحصیلی کانادا می‌بایست پیش از مراجعه به سفارت کشور کانادا طی کنند، پرداخت مبلغ عنوان دیپازیت ( یا همان پیش پرداخت ) است. مبلغی که ممکن است در هر دانشگاه برای هر رشته تحصیلی متفاوت از رشته و دانشگاه دیگر باشد. پس از انجام موفقیت آمیز این مرحله، متقاضیان مهاجرت تحصیلی به کانادا با دریافت نامه پذیرش قطعی (LOA) ، قادر خواهم بود تا مراحل درخواست ویزای تحصیلی خود را از طریق سایت اداره مهاجرت این کشور پیگیری نمایند.

اپلای برای کارشناسی ارشد کانادا

اپلای برای کارشناسی ارشد کانادا

در این بخش از مقاله قصد داریم نحوه پذیرش گرفتن از دانشگاه‌های کانادا برای علاقمندان به تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد را مورد بررسی قرار دهیم. پس در صورتی که قصد ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و یا تکرار این مقطع تحصیلی در کانادا را داشته باشید، نکات مربوط به اپلای برای کارشناسی ارشد کانادا در این بخش برای شما بسیار مفید خواهد بود. 

شرایط پذیرش برای کارشناسی ارشد کانادا 

اخذ پذیرش از دانشگاه‌های کانادا به صورت کلی کار مشکلی نیست. چرا که بالاخره یک دانشگاه با توجه به شرایط متقاضیان برای اپلای ارشد کانادا وجود دارد. ولی نکته مهم دریافت پذیرش تحصیلی در دانشگاهی است که شانس و متقاضی را برای دریافت ویزای تحصیلی افزایش می‌دهد. چرا که در چند سال گذشته شاهد افزایش نرخ ریجکتی ویزا برای دانشگاه‌های با رتبه پایین‌تر در کانادا بوده‌ایم.به همین دلیل نحوه گرفتن پذیرش از دانشگاه‌های کانادا که باعث افزایش شانس ویزای تحصیلی می‌شود اهمیتی بیش از پیش پیدا کرده است.

در ادامه قصد داریم شرایط دریافت پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد کانادا را در دانشگاه‌های معتبر بررسی نماییم.

شرط سنی برای پذیرش در دوره کارشناسی ارشد در کانادا 

عملاً هیچ یک از دانشگاه‌ها شرطی به اسم شرط سنی برای پذیرش درباره کارشناسی ارشد کانادا ندارند. البته گپ تحصیلی یا فاصله اقدام فعلی با آخرین مدرک تحصیلی متقاضی مهاجرت تحصیلی به کانادا، در صورتی که با سابقه کار و یا هر دلیل قانع کننده دیگری پوشش داده نشود، ممکن است شانس پذیرش تحصیلی در کانادا را کاهش دهد. 

شرط زبان برای اپلای ارشد کانادا 

یکی دیگر از شروطی که متقاضیان اخذ پذیرش از دانشگاه کانادا باید به آن پایبند باشند، ارائه مدرکی است که تسلط ایشان را به زبان انگلیسی نشان می‌دهد. اگرچه برخی از دانشگاه‌های کانادا پیش از ورود متقاضیان یرش در مقطع کارشناسی ارشد به ایشان اجازه می‌دهند تا دوره‌های آمادگی زبان را در این دانشگاه سپری کنند ولی قطعاً برای افزایش شانس پذیرش در کانادا توصیه می‌نماییم متقاضیان پس از دریافت مدرک آیلتس (و یا نتایج آزمون‌های مشابه) برای اپلای ارشد کانادا اقدام نمایند.

شرط معدل برای پذیرش از دانشگاه کانادا در مقطع کارشناسی ارشد

در ابتدا و برای توضیح بهتر در رابطه با شرایط معدل برای اپلای ارشد کانادا، توجه شما رو به جدول زیر جلب می‌نماییم که در آن معادل معدل در سیستم نمره دهی کانادایی بر اساس معدل دریافتی در سیستم ایران نشان داده شده است. شرط معدل برای پذیرش است بیشتر دانشگاه‌های کانادا در مقطع کارشناسی ارشد، داشتن GPA بالاتر از ۳.۵ است. البته برای دریافت پذیرش تحصیلی از انشگاه‌های کانادا با رتبه بالاتر به جی‌پی‌ای بیشتر از ۳.۷ نیاز خواهید داشت. گفتنیست راحت‌ترین دانشگاه کانادا برای پذیرش نیز به جی‌پی‌ای بیشتر از ۳ نیاز دارد.

مدارک مورد نیاز برای پذیرش تحصیلی کانادا در مقطع ارشد

مدارک مورد نیاز برای پذیرش تحصیلی کانادا در مقطع ارشد 

متقاضیان اخذ پذیرش تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد کانادا معمولاً نسبت به رشته و دانشگاه مورد نظر خود ممکن است ملزم به ارائه مدارک متفاوتی باشد. به طور مثال مدارک مورد نیاز برای اپلای برای کارشناسی ارشد در کانادا برای رشته‌های مدیریتی کاملاً متفاوت است دوره‌های برخی رشته‌های مهندسی نظیر مهندسی کامپیوتر و برق است که در فرایند اپلای نیاز به داشتن سوپروایزر دارند.

در ادامه به ذکر مهمترین مدارک مورد نیاز برای اپلای در مقطع فوق لیسانس در کانادا می‌پردازیم:

مدارک تحصیلی و تاییدیه‌هایش 

طبیعی است که فارغ از نوع رشته و دانشگاه مورد نظر،همه متقاضیان دریافت پذیرش تحصیلی کانادا می‌بایست مدرک تحصیلی دوره‌های قبلی خود را که شامل دیپلم پیش دانشگاهی و مدرک لیسانس و ریز نمرات همه آنها می‌شود را به دانشگاه مقصد ارسال نمایند. تنها نکته‌ای که ممکن است در فرایند اپلای کارشناسی ارشد در دانشگاه کانادا در یک دانشگاه متفاوت از دانشگاه‌ دیگر باشد، تاییدات مورد نیاز بر روی مدارک تحصیلی است. 

برخی از دانشگاه‌ها از متقاضیان می‌خواهند تا مدارک دانشگاهی خود که شامل گواهی پایان دوره تحصیلات و ریز نمرات دوره کارشناسی می‌شود را به تاییدیه سازمانی نظیر وس برساند. سازمان وظیفه کنترل و ارزیابی مدارک تحصیلی دانشجویان خارجی  و ارسال گزارش ارزیابی به دانشگاه‌های کانادا را بر عهده دارد. 

پس پیش از اقدام برای پرداخت اپلیکیشن فی برای دریافت پذیرش تحصیلی کانادا حتماً در لیست مدارک مورد نیاز در وب سایت دانشگاه بررسی کنید که آیا تاییدیه سازمان وس بر روی مدارک تحصیلی مورد نیاز است یا خیر.

مدرک زبان 

اگرچه برخی از دانشگاه‌های این کشور برای متقاضیانی که قصد اخذ پذیرش تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد کانادا را دارند،پیش شرط ارائه مدرک زبان را جز الزامات فرایند اپلای نمی دانند، ولی تعداد انگشت شمار دانشگاه‌هایی از این دست باعث می‌شود تا مدرک زبان را جزئی جدایی ناپذیر از فرایند پذیرش تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد کانادا بدانیم.

حال ممکن است مدرک مورد نیاز بر اساس دانشگاه متفاوت از سایر دانشگاه‌ها تعیین شده باشد. مثلاً برخی از دانشگاه‌های کانادایی صرفاً مدرک زبان آیلتس را مورد قبول قرار دادند و برخی دیگر آزمون نظیر تافل هوم ادیشن و یا دولینگو و حتی تست‌های داخلی را معیار پذیرش دانشجویان خارجی می‌دانند.

در چند سال گذشته به خاطر تقلب زیادی که در آزمون‌های تافل و دولینگو صورت گرفته است بسیاری از دانشگاه‌های با رتبه بالا به هیچ وجه این دو آزمون را برای اثبات سطح زبان دانشجو ملاک قرار نمی‌دهند.

توصیه نامه از اساتید 

یکی از مهم‌ترین مدارک دریافت پذیرش تحصیلی از کانادا در مقطع کارشناسی ارشد کلیه دانشگاه‌های این کشور ارائه توصیه نامه از اساتید دوره تحصیلی کارشناسی ارشد توسط متقاضی است. اساساً متقاضیان اپلای کارشناسی ارشد کانادا ممکن است به دو شکل ملزم به ارائه توصیه نامه از اساتید باشند. در روش اول ز متقاضیان خواسته می‌شود تا با ارائه ایمیل آکادمیک اساتید خود به دانشگاه، به قسمت پذیرش دانشگاه اجازه داده شود تا با اساتید ارتباط حاصل نمایند و توصیه‌نامه را به صورت الکترونیکی برای استاد ارسال کنند.در حالت دوم از متقاضیان دریافت پذیرش تحصیلی در مقطع فوق لیسانس در کانادا خواسته می‌شود تصویر وصیه‌نامه خود از اساتید دوره کارشناسی را در پورتال ثبت نام دانشگاه آپلود نمایند.

معمولا تهیه توصیه نامه برای دانشجویان با گپ تحصیلی بیش از چند سال جز سخت‌ترین قدم‌های دریافت پذیرش تحصیلی از دانشگاه‌های کانادا محسوب می‌شود. به این دسته از دانشجویان توصیه می‌شود تا دانشگاه‌هایی را انتخاب کنند که حساسیت کمتری به نحوه ارائه توصیه نامه را به تجربه از خود نشان داده‌اند.

انگیزه نامه 

شاید کلید دریافت پذیرش تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه کانادا ارائه یک انگیزه نامه اصیل و منطقی است. انگیزه نامه نامه‌ای است که در آن متقاضی می‌بایست دلیل انتخاب دانشگاه و رشته مورد نظر خود را به صورت روشن بیان کند. یک انگیزه نامه خوب خصوصیت‌های زیادی ممکن است داشته باشد که مهمترین آنها اصالت نامه است. یعنی استفاده از هوش مصنوعی در نوشتن انگیزه نامه و یا کپی برداری از نمونه‌های اینترنتی به هیچ وجه در فرایند اپلای برای کارشناسی ارشد کانادا معنایی ندارد.

یک انگیزه نامه خوب معمولا شامل مقدمه چند خطی از گذشته شما،دلایل انتخاب دانشگاه و رشته مورد نظر و مهمتر از همه اهداف شما پس از پایان دوره تحصیلی می‌شود.

رزومه تحصیلی 

رزومه، CV  و و یا هر عنوان دیگری که به این نامه اطلاق می‌شود، یکی دیگر از مدارک تاثیرگذار در فرایند اپلای برای مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه کانادا محسوب می‌شود. رزومه تحصیلی آکادمیک کاملاً متفاوت از سوابق و رزومه کاری برای ارائه به کارفرما های  مختلف است. اگرچه ذکر سوابق کاری در رزومه تحصیلی نیز کاملا مرسوم است ولی تمرکز سی وی متقاضی می‌بایست بر روی سوابق آکادمیک و وجه تمایزهای وی برای تحصیل در دوره کارشناسی ارشد در کانادا باشد. 

در تهیه رزومه می‌توانید از قالب‌های مرسوم که در اینترنت به وفور یافت می‌شود برای الهام گرفتن استفاده کنید. ولی دقت کنید که رزومه تحصیلی شما نیز باید نوشته خودتان باشد و ارائه نامه‌های کپی شده به به طور قطع شانس اپلای شما برای مقطع کارشناسی ارشد را کاهش می‌دهد.

نحوه گرفتن پذیرش از دانشگاه‌های کانادا در مقطع کارشناسی ارشد 

مراحل دریافت پذیرش تحصیلی در کانادا تقریباً شبیه بیشتر کشورهای جهان است. آنچه فرایند اپلای مقطع کارشناسی ارشد در کانادا را متفاوت از سایر کشورهای جهان می‌کند، نکاتی است که می‌تواند باعث افزایش شانس موفقیت در این مسیر می‌شود توجه به نکاتی است که در نحوه گرفتن پذیرش از دانشگاه‌های کانادا نقش موثرتری را ایفا می‌کند. سعی می‌کنیم در ادامه صفر تا صد دریافت پذیرش تحصیلی کانادا در مقطع فوق لیسانس را شرح دهیم. 

مرحله اول : انتخاب رشته و دانشگاه 

این مرحله شاید خیلی ساده به نظر برسد ولی یقیناً مهم‌ترین مرحله در راستای دریافت پذیرش تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد است. بررسی نیازمندی‌های دانشگاه به طور دقیق عمولاً می‌تواند باعث جلوگیری از اتلاف وقت و هزینه‌های مربوط به اپلای دانشگاه کانادا شود.بیاید یک مثال ساده بزنیم، فرض کنید یک متقاضی اپلای کارشناسی ارشد کانادا به علت پایین بودن شهریه دانشگاهی مثل ساسکاچوان این دانشگاه را به عنوان مقصد خود انتخاب می‌کند. غافل از اینکه این دانشگاه فرایند پذیرش بسیار طولانی و در عین حال کم شانس را برای متقاضیان ایرانی ایجاد کرده است. عدم توجه به ظرفیت‌های پذیرش می‌تواند فرایند دریافت پذیرش تحصیلی از دانشگاه این کشور را به طور کل با چالش روبرو کند. 

توصیه می‌کنیم پیش از انتخاب رشته و دانشگاه تمامی فاکتورهای پراهمیت در این مسیر که عبارتند از، شانس پذیرش،شانس دریافت ویزا،شانس اقامت پس از تحصیل و همچنین مدارک مورد نیاز دانشگاه را به درستی مورد مطالعه قرار دهید.

مرحله دوم :  جمع آوری مدارک و ترجمه

بیشتر دانشگاه‌ها  متقاضیان دریافت پذیرش تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد کانادا را یک لیست یکسان از مدارک می‌نماید که شامل مدارکی است که پیشتر در این مقاله راجع به آن صحبت کردیم. پس از آماده‌سازی و جمع آوری مدارک نوبت به ترجمه این مدارک به زبان انگلیسی می‌شود. با توجه به اینکه کشور کانادا در ایران سفارت فعالی ندارد عملاً دریافت مهره‌های دادگستری و امور خارجه بر روی ترجمه مدارک بیهوده است بنابراین صرفاً ترجمه انگلیسی کارساز است. 

متقاضیان در این مرحله باید دقت داشته باشند که آماده سازی برخی از مدارک نظیر نمره زبان ممکن است چند ماه به طول بیانجامد بنابراین از چند ماه پیش است ددلاین دانشگاه‌های کانادا می‌بایست نسبت به فرآوری همه مدارک اقدام نمایند.

مرحله سوم : اپلای دانشگاه 

در این مرحله متقاضیان می‌بایست  پس از پر کردن فرم آنلاین درخواست پذیرش در دانشگاه‌های کانادا به طور کامل ، مبلغ اپلیکیشن فی یا هزینه بررسی درخواست دانشگاه را پرداخت نمایند. فرایند دریافت پذیرش تحصیلی کارشناسی ارشد کانادا ممکن است در دانشگاه‌های مختلف از یک هفته تا یک سال به طول بیانجامد. این دوره انتظار با توجه به دانشگاه و رشته مورد نظر ممکن است متفاوت باشد.

مرحله چهارم : پرداخت دیپازیت یا شروط دیگر 

پرداخت کلیه شهریه یا بخشی از آن به عنوان دیپازیت برای دریافت نامه پذیرش قطعی و ارائه آن به سفارت در بیشتر دانشگاه‌های کانادا الزامی است. بنابراین مراحل دریافت پذیرش تحصیلی کارشناسی ارشد در کانادا با پرداخت این مبلغ به پایان می‌رسد و متقاضی می‌تواند با جمع آوری مدارک خود وارد مرحله ویزای تحصیلی کانادا شود. 

ما در مقاله‌ای تحت عنوان ویزای تحصیلی کانادا به تحصیل در رابطه با این موضوع به گفتگو پرداخته ایم.

پذیرش تحصیلی در کانادا در مقطع دکترا

پذیرش تحصیلی در کانادا در مقطع دکترا 

 تحصیل در مقطع دکترا در کشور کانادا شاید بیشتر برای متقاضیانی معقول باشد که موفق به دریافت بورسیه تحصیلی در دانشگاه‌های این کشور شده اند چرا که به صورت کلی تحصیل در این مقطع تحصیلی هم مستلزم پرداخت شهریه به دانشگاه است. صرف نظر از شرایط مالی ، دریافت پذیرش تحصیلی در کانادا در مقطع دکترا ریزه کاری‌های بیشماری دارد که سعی داریم در این بخش از مقاله به تفکیک در رابطه با آن به بحث و گفتگو بپردازیم. 

شرایط پذیرش تحصیلی دانشگاه های کانادا در دکترا

بیشتر متقاضیانی که قصد اپلای برای دکترا در کانادا را دارند مستلزم رعایت برخی از نکات هستند که باعث افزایش شانس دریافت پذیرش تحصیلی کانادا می‌شود. دریافت ویزای تحصیلی این کشور در صورتی که متقاضی موفق به دریافت پذیرش از یکی از دانشگاه این کشور در مقطع دکترا شده باشد خیلی کار سختی به حساب نمی‌آید پس شاید مهمترین مرحله مهاجرت تحصیلی به این کشور دریافت پذیرش تحصیلی از دانشگاه‌های کانادا محسوب می‌شود.

شرایط پذیرش تحصیلی در مقطع دکترا برای بیشتر متقاضیان ایرانی به چند فاکتور بستگی دارد که در ادامه به آنها می‌پردازیم.

شرط سنی برای تحصیل دکترا در کانادا 

در مرحله مکاتبه با دانشگاه‌ها و اپلای ، با قطعیت می‌توان گفت که هیچ شرط سنی برای تحصیل دکترا در کانادا وجود ندارد چرا که بیشتر دانشگاه‌ها برای پذیرش یک دانشجوی جدید در مقطع دکترا به سوابق تحصیلی وی اهمیت می‌دهند نه شرایط زندگی فرد. ولی متقاضیان در مرحله ویزا نیازمند ارائه مدارک هستند که افسر ویزای کانادا را قانع کند که متقاضی صرفاً قصد تحصیل در این کشور را دارد. وجود گپ تحصیلی زیاد برای متقاضیان دریافت پذیرش تحصیلی کانادا ممکن است در مرحله ویزا این متقاضیان را دچار چالش کند. 

بنابراین می توانیم شرط سنی برای تحصیل دکترا در کانادا را به طور غیر رسمی اینطور بیان کنیم متقاضی دریافت پذیرش در این مقطع،نباید گپ تحصیلی زیادی (شاید بیش از ۵ سال) داشته باشد. البته این بدان معنا نیست که مثلاً یک متقاضی ۴۵ ساله با بیش از ۲۰ سال گپ تحصیلی شانسی برای اپلای دکترا در کانادا ندارد. 

شرایط رزومه تحصیلی برای اپلای دکترای کانادا 

 متقاضیانی که قصد دریافت بورسیه تحصیلی دردکترا را ندارند و صرفاً می‌خواهند با هزینه شخصی در این کشور مشغول به تحصیل باشند نیز نمی‌توانند با هر معدل و رشته‌ای شانس بالایی برای دریافت پذیرش تحصیلی در مقطع دکترا در کانادا داشته باشند. برخورداری از شرایط معادل منطقی و همچنین سوابق تحصیلی که نشان دهد متقاضی می‌تواند یک دانشجوی مناسب برای دانشگاه باشد در هر شرایطی جز شرایط اخذ پذیرش تحصیلی در کانادا در مقطع دکترا به حساب می‌آید.

شاید بتوان حداقل معدل برای اپلای دکترا در کانادا را معدل ۱۵ در دوره کارشناسی و ۱۷ در دوره کارشناسی ارشد دانست. همچنین هم راستا بودن مدارک دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد میز یکی از فاکتورهای افزایش شانس پذیرش تحصیلی در کانادا محسوب می‌شود. البته این بدان معنا نیست که اگر معدلی کمتر از این اعداد دارید و یا مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد شما در یک رشته نیست شانسی برای دریافت پذیرش تحصیل در مقطع دکترا ندارید.

شرط داشتن مقاله برای اپلای دکترا در کانادا 

اگر به سایت دانشگاه‌های کانادا و شرایط پذیرش تحصیلی دکترا در  این دانشگاه‌ها نگاهی بیندازید، به هیچ وجه الزامی برای داشتن مقاله (آی اس آی یا غیره) ، برای اپلای مقطع دکترا برای متقاضیان وجود ندارد. اگرچه داشتن مقالات مرتبط با پایان نامه دوره کارشناسی ارشد و پروپوزال دانشجو برای تحصیل در مقطع دکترا می‌تواند به صورت چشمگیری به موفقیت پروسه اپلای دانشگاه‌های کانادا کمک کنند ولی این یک شرط لازم محسوب نمی‌شود. بنابراین اگر متقاضیانی که در حال حاضر مقاله‌ای ندارند به شکل درست نحوه گرفتن پذیرش از دانشگاه‌های کانادا را طی کنم قادر هستند شانس خوبی برای دریافت پذیرش مقطع دکترا در کانادا را داشته باشند.

مراحل دریافت پذیرش تحصیلی کانادا در مقطع دکترا 

اپلای برای دکترا در کانادا شباهت زیادی با فرایندهای مشابه در آمریکا دارد. با این حال،اگرچه فرایند پذیرش‌ترین مقطع در کانادا متفاوت از پروسه‌های استاد محور در کشورهای اروپایی است ولی باز تا حد زیادی داشتن سوپروایزر حکم کلید دریافت پذیرش تحصیلی از دانشگاه‌های کانادا در مقطع دکترا را دارد.

حالا در ادامه سعی می‌کنیم مراحلی که یک متقاضی ادامه تحصیل در مقطع دکترا برای دریافت پذیرش تحصیلی ملزم به طی کردن آنها می‌باشد را به صورت گام به گام ذکر کنید.

پیدا کردن سوپروایزر 

از اونجا که احتمالاً علاقمندان به اپلای در مقطع دکترا در کانادا می‌دانند قرار است برای چه موضوعی کار بکند، پس مرحله اول در فرایند دریافت پذیرش تحصیلی در کانادا برای ایشان پیدا کردن استادی در دانشگاه‌های کاناداست که در رابطه با موضوع مشابه مشغول فعالیت است. دانشجویان در مرحله باید با آماده کردن رزومه و کاورلتر مناسب سعی کنند تا جایی که می‌توانند با اساتید مختلف ارتباط بگیرند.

در فرایند ایمیل زدن به اساتید به هیچ وجه دچار یس و ناامیدی نشوید ممکن است پس از صدها ایمیل فقط یک استاد به شما پاسخ دهد! همان یک استاد حکم تضمین پذیرش تحصیلی شما در مقطع دکترا خواهد بود و احتمالاً این نامه پذیرش همراه با بورسیه تحصیلی خواهد بود. 

اپلای برای دانشگاه 

پس از پیدا کردن سوپروایزر نوبت به طی کردن فرایندهای مرسوم برای اپلای در دانشگاه کانادا بر مقطع دکترا می‌رسد. در این مرحله متقاضی دریافت پذیرش تحصیلی از کانادا ملزم به جمع آوری مدارک مورد نیاز در پذیرش در مقطع دکترا که شامل دانشنامه و ریز نمرات مقاطع قبلی و همچنین نامه‌هایی نظیر توصیه نامه، انگیزه نامه و رزومه تحصیلی و پروپوزال است.

توضیحات مربوط به نامه‌های ذکر شده در قسمت مدارک مورد نیاز برای پذیرش تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد در همین صفحه موجود است. 

پرداخت اپلیکیشن فی 

متقاضیان تحصیل در مقطع دکترا در کشور کانادا می‌بایست پس از تکمیل فرم‌های درخواست پذیرش مبالغ اپلیکیشن فی هر دانشگاه را به صورت آنلاین پرداخت نمایند. در دانشگاه ممکن است برای بررسی پرونده مبلغ متفاوتی از سایر دانشگاه‌ها از متقاضیان اپلای دکترا در دانشگاه کانادا دریافت کند.

از آنجا که این هزینه صرف نظر از جواب مثبت یا منفی دانشگاه به هیچ عنوان قابل استرداد نمی‌باشد بنابراین توصیه می‌کنیم ترجیحاً دانشگاه‌هایی را انتخاب کنید که شانس شما برای دریافت پذیرش تحصیلی در آن تا حد قابل قبولی بالا باشد.

دریافت LOA

در این مرحله دانشجو با دریافت نامه پذیرش قطعی خود می‌تواند برای دریافت ویزای تحصیلی خود اقدام نماید. از آنجا که بیشتر پذیرش‌های تحصیلی در مقطع دکترا در کشور کانادا همراه با بورسیه تحصیلی هستند معمولاً نیازی به پرداخت دیپازیت به دانشگاه نیست. ولی دانشجویانی که موفق به دریافت بورسیه تحصیلی نشدند می‌بایست پیش از دریافت LOA ،حداقل بخشی از شهریه دانشگاهی خود را به دانشگاه پرداخت نمایند.

ما در مقاله‌ای مفصل تحت عنوان ویزای تحصیلی کانادا به بحث و گفتگو در رابطه با صفر تا صد این موضوع پرداخته ایم.

فرآیند ارزیابی مدرک در کانادا

فرآیند ارزیابی مدرک در کانادا

دانشجویان برای ادامه تحصیل در کانادا نیازمند ارزیابی مدرک در این کشور می باشند. یکی از معتبر ترین موسسات موجود در کانادا، موسسه World Education Service و یا به اختصار WES است. لازم به ذکر است که دانشجویان در ابتدای کار با دانشگاه مورد نظر در تعامل باشند که نتیجه ارزیابی WES مورد تائید و قبول باشد.

در صورتی ادامه تحصیل در کانادا ، پکیج مورد نیاز Course by Course with GPA & course-levels خواهد بود که طی آن همه نمره های دروسی (تک تک واحدهای درسی)، بر مبنای نمره از صفر تا چهار که سیستم درجه بندی GPA کانادایی می باشد، محاسبه و معدل گیری می‌شود.دانشجویان بین المللی می توانند با استفاده از iGPA Calculator به صورت رایگان معدل خود را محاسبه کنند. مسلما دانشجویان برای اخذ تائید از موسسه WES باید مراحل به خصوصی را طی کنند.

  • ثبت نام در WES : برای پروسه های تحصیلی، مدارک مورد نیاز باید به صورت جداگانه تهیه و برای سازمان WES ارسال شود.
  • ارسال مدارک : عمدتا متقاضیان می بایست به صورت آنلاین در موسسه World Education Service ثبت نام و مدارک خود را از طریق پست ارسال نمایند. هزینه پردازش به طور میانگین ۲۷۰ تا ۳۲۰ دلار در نظر گرفته می شود.
  • اعلام نتیجه :موسسه WES نتیجه را مستقیم به دانشگاه مورد نظر ارسال می کند. به صورت معمول بازه زمانی پاسخگویی WES در حدود ۲۰ تا ۴۵ روز می باشد.لازم به ذکر است که مراحل WES متناسب با هر استان متفاوت می باشد و دانشجویان متناسب با دانشگاه مورد نظر و ایالت باید روند ارزیابی مدارک در کانادا را سپری کنند. به طور مثال فرآیند ارزیابی مدرک در مونترال به عهده سازمان MICC می باشد.

سازمان های ارزیابی مدرک در کانادا

افراد برای مهاجرت باید با توجه به محل اقامت در کانادا، روند ارزیابی مدارک را انجام دهند. این نکته به این معناست که روند ارزیابی متناسب با هر استان متفاوت می باشد.

ایالت آلبرتا

مرکز ایالت آلبرتا شهر ادمونتون است و شهر کلگری مهمترین شهر این ایالت می باشد. ادمونتون در محدوده خط تراز شمالی کانادا واقع شده است که آن را به منابع بزرگ نفت کانادا نزدیک می نماید.

  1. مرکز ارزیابی مدرک: International Qualifications Assessment Service

ایالت بریتیش کلمبیا

این استان از غربی ترین ایالت های کانادا می باشد که در کنار اقیانوس آرام جای دارد. ایالت بریتیش کلمبیا یکی از غنی ترین تاریخچه های بومی کانادا را در خود جای داده است بطوریکه باستان شناسان شواهدی از حضور انسان در حدود ۱۱۵۰۰ سال پیش را در آن یافته اند.

  1. مرکز ارزیابی مدرک: ICES) International Credential Evaluation Service)

ایالت مانیتوبا

ایالت مانیتوبا یکی از ایالت های انگلیسی زبان کانادا است که پایتخت آن شهر وینیپگ نام دارد. این ایالت یکی از ۳ ایالت سرسبز کانادا محسوب می شود که در قلب این کشور قرار گرفته است.

  1. مرکز ارزیابی مدرک: Academic Credentials Assessment Service – Manitoba

ایالت کبک

زبان اصلی کبک فرانسوی می باشد. ۸۵% مردم کبک به زبان فرانسوی صحبت می کنند و تنها ۸ درصد آن ها انگلیسی زبان هستند.

  1. مرکز ارزیابی مدرک: (Centre d’expertise sur les formations acquises hors du Québec (CEFAHQ
  2. مرکز ارزیابی مدرک: (Ministère de l’Immigration et des Communautés culturelles (MICC

ایالت ساسکاچوان

ایالت ساسکاچوان در قسمت شمال غربی کانادا واقع شده است که پایتخت آن شهر رجینا می باشد. این ایالت دارای تاریخ غنی می باشد. اولین گروه اروپایی در سال ۱۶۰۰ میلادی وارد این استان شدند که اکثر این مهاجران کاشف و یا تاجر پوست بودند.

  1. مرکز ارزیابی مدرک: International Qualifications Assessment Service

ایالت انتاریو

انتاریو در ناحیه مرکزی شرقی کانادا واقع شده است و با پنج ایالت آمریکا به نام های میشیگان، پنسیلوانیا، اوهایو، نیویورک، و مینه سوتا مرز مشترک دارد. انتاریو قوی ترین و بزرگ ترین اقتصاد را در سراسر کشور کانادا دارد.

  1. مرکز ارزیابی مدرک: World Education Services-Canada

نکات مهم

به چندین نکته درباره فرآیند ارزیابی مدرک در کانادا می توان اشاره کرد:

  1. ترجمه مدارک را برای تائید و ارزیابی ارسال کنید.
  2. برای پروسه های نیروی متخصص استانی، با توجه به رشته های تحصیلی سازمان های ارزیاب متفاوت می باشد.
  3. ممکن است لازم باشد اسنادتان را برای ارزیابی مدرک در کانادا به انگلیسی، فرانسوی یا هر دو ترجمه کنید.
  4. مدارک تحصیلی خود را با الزامات مورد نیاز برای کار در آن محل کار در استان یا قلمروی که می خواهید زندگی کنید، مقایسه و ارسال کنید.
  5. بازه های زمانی را در نظر بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با مشاورین ما در ارتباط باشید:

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.