داروسازی در کانادا


شرایط داروسازی در کانادا

Pharmacy Conditions in Canada

داشتن شغل پر درامد یکی از دغدغه های اصلی اغلب مردم دنیا به شمار می رود. علاوه بر رشته های پزشکی و دندانپزشکی، رشته داروسازی در کانادا همواره در لیست رشته های پردرآمد قرار دارد. رشته داروسازی در رابطه با تولید و ساخت دارو، بررسی وضعیت دارو در بدن و همچنین میزان تاثیر دارو در سلامت جامعه و کم کردن بحران های بیماری را نقش مهمی دارد.

از مهمترین لازمه های ورود به رشته داروسازی، علاقه به تحقیق و پژوهش است زیرا به صورت مداوم داروهای جدیدی وارد بازار می شوند که ثمره تلاش افرادی است که در مراکز تحقیقاتی مشغول به فعالیت هستند. بنابراین می توان گفت بخش عظیمی از این رشته وابسته به انجام پژوهش های مختلف است.

دلایلی از قبیل سرعت رشد جامعۀ جهانی و به تبع آن رشد انواع بیماری های روحی و جسمی، کشف دارو های جدید و مقابله با عوارض آنها، پژوهش و بررسی های دقیق بر نحوۀ عملکرد و ویروس ها و میکروب ها، همه و همه باعث پویا بودن این رشته شده است.

 

چگونه در کانادا به یک داروساز تبدیل شوید؟

حرفه داروسازی در کانادا در سطح استانی و ایالتی تنظیم می شود. مقامات نظارتی مستقیما مسئول صدور مجوز داروسازی و ارزیابی صلاحیت داروسازان هستند. برای اینکه شخص به یک داروساز مجاز در کانادا تبدیل شود می بایست مراحل زیر را انجام دهد. تمامی انجمن های استانی داروسازی، وضع قوانین مشخص برای داروسازان بین المللی را به انجمن ملی خود National Association of Pharmacy Regulatory Authorities) NAPRA) وا گزار کرده و این سازمان مسائل مرتبط با این موضوع را رسیدگی می کند. در ادامه چگونگی ثبت مدرک داروسازان و ورود به بازار کار در کانادا را معرفی خواهیم کرد.

قدم اول

مرحله اول ارائه مدرک لیسانس یا دکترای داروسازی از یکی از دانشگاه های کانادا یا یکی از دانشگاه های مورد تایید این کشور می باشد.

قدم دوم

فارغ التحصیلان رشته دارو سازی می بایست در دو آزمون MCQ و OSCE شرکت نمایند. آزمون  MCQ سطح دانش داروسازان و آزمون OSCE توانایی عملی داروسازان را مورد ارزیابی قرار می دهد. مرجع ارزیابی مدارک داروسازی در کانادا سازمان  PEBC (The Pharmacy Examining Board of Canada) می باشد.

این سازمان همچنین مرکز برگزار کننده آزمون های  MCQ و OSCE به شمار می رود. داروسازان پس از قبولی در این آزمون ها می توانند عضو انجمن داروسازان کانادا شوند. PEBC نهادی غیردولتی است که بیش از ۴۵ سال سابقه ارزیابی صلاحیت داروسازان را دارد. شایان ذکر است در تمامی ایالت های کانادا به جز کبک، داروسازانی که قصد فعالیت دارند می بایست از طریق این سازمان اقدام کرده و گواهینامه PEBC خود را دریافت نمایند. ایالت کبک به صورت جداگانه و مستقل متقاضیان خود را ارزیابی و تعیین صلاحیت می کند.

شرح آزمون ها:

MCQ Pharmacy Qualifying Examination: یک آزمون ۲ بخشی است که در بخش اول توانایی متقاضی در بکارگیری دانش محک می شود و در بخش دوم حل مسائل مربوط به داروسازی و آزمایشگاه می باشد.

بخش Objective Structured Clinical Examination (OSCE): این بخش از آزمون بیشتر جنبۀ عملیاتی دارد و نوع سؤالات توانایی های عملی متقاضی را محک می زند.

ارزیابی مدارک تحصیلی داروسازان برای ورود به کانادا

تمامی داروسازان تحصیل کرده در سراسر دنیا برای اینکه مدرکشان ارزیابی و معادل سازی شود باید از همان سازمان PEBC پیگیری نمایند و مدارک خود را ارسال کنند و جواب ارزیابی را دریافت نمایند.

کانادا,کانادا,کانادا

درآمد رشته داروسازی در کانادا چقدر است؟

متوسط درامد داروسازی در کانادا سالانه حدود ۹۳٫۶۰۰ دلار به صورت میانگین می باشد. طبق بررسی های انجام شده این مبلغ ساعتی حدود ۴۸ دلار است. شایان ذکر است میزان درآمد داروسازان در بدو ورود از مبلغی حدود ۳۷٫۳۲۳ دلار آغاز می شود. گفتنی است داروسازان حرفه ای و با تجربه درآمدی تا حدود ۱۲۱٫۹۴۰ دلار را نیز کسب کرده اند.

درامد داروسازی در کانادا بر اساس رتبه و نوع فعالیت آنها نیز متفاوت است. به عنوان مثال درآمد یک داروساز ۹۳٫۶۰۰ دلار و تکنسین داروسازی۵۰٫۰۰۰ دلار تخمین زده می شود. در ادامه قصد داریم درآمد داروسازان را در ایالت های مختلف کانادا مورد بررسی قرار دهیم:

ایالتدرآمد
ساسکاچوان۱۱۰٫۰۰۰ دلار
آلبرتا۱۰۲٫۲۵۸ دلار
نوااسکوشیا۹۷٫۸۰۰ دلار
نیوبرانزویک۹۳٫۶۰۰ دلار
نیوفاندلند۹۳٫۶۰۰ دلار
مانیتوبا۹۳٫۲۵۸ دلار
انتاریو۹۲٫۰۰۰ دلار
کبک۹۱٫۹۲۴ دلار
بریتیش کلمبیا۹۱٫۴۹۷ دلار

بازار کار داروسازی در کانادا چقدر است؟

چشم انداز شغلی برای بازار کار داروسازی در کانادا بسیار مثبت است. داروسازی به عنوان یکی از ۲۹ شغل پرتقاضا توسط دولت کانادا یاد شده است. اغلب ایالت های کانادا با کمبود داروساز مواجه است. زیرا در دهه گذشته تعداد داروخانه ها به طرز چشمگیری افزایش یافته است اما تعداد فارغ التحصیلان نسبتا ثابت باقی مانده است.

بعلاوه افزایش استخدام شرکت های داروسازی و بیوتکنولوژی ، افزایش خرده فروشی ها و ارائه دهنده های خدمات دارویی عواملی هستند که منجر به رشد قابل توجه تقاضا برای داروسازی در کانادا می شود.

کانادا,کانادا,کانادا

فرصتهای شغلی داروسازان

داروسازان متخصصان دارویی هستند که مسئوولیت های فراوانی در زمینه مراقبت از بیماران، نطارت بر سلامت بیمار و مناسب بودن داروهای درمانی و ترویج سلامتی برعهده دارند. داروسازان در کانادا این امکان را دارند که در طیف وسیعی از فرصتهای شغلی فعالیت داشته باشنددر ادامه قصد داریم به چند مورد از این مشاغل اشاره کنیم:

  • داروسازی بالینی
  • داروساز داروخانه
  • داروساز بیمارستان
  • صنعت داروسازی
  • مشاوره مراقبت های دارویی و کمک به پیشگیری و درمان بیماریها
  • فعالیت در تیم بهداشت خانواده
  • معلم
  • در بخش های دولتی جهت تنظیم قوانین و مقررات
  • در انجمن حرفه ای داروسازی
  • محقق
  • تجارت
  • در بخش های نظامی و نیروهای مسلح

کانادا,کانادا,کانادا

مزایا و معایب داروسازی در کانادا

مانند هر حرفه ای، داروسازی نیز جوانب مثبت و منفی خود را دارد. داروسازی با توجه به نقاط مثبت بسیار زیادی که دارد شغل پر متقاضی و پرطرفداری در کانادا به شمار می رود اما این شغل کاملا بستگی به ویژگی های شخصیتی و نوع انتخاب فرد دارد. در ادامه به چند مورد از مزایا و معایب این رشته اشاره می کنیم:

تمرین و تلاش بسیار زیاد

برای داروساز شدن نیاز به چندین سال آموزش بی وقفه است. داروسازان می بایست سالهای متمادی در مورد ساختارهای شیمیایی و متابولیک مطالعه کنند از این رو متقاضیان می بایست آگاه باشند مسیر دشواری خواهند داشت.

مسوولیت بسیار زیاد

داروسازی یکی از وظایف و مسوولیت های بسیار مهم است. داروسازان علاوه بر وظیفه ارائه صحیح دارو به جامعه، مسئول ارزیابی کیفیت، ایمنی و کارایی هر دارو بر روی بیماران خود هستند. داروسازان موظفند به بیماران توصیه کنند چگونه داروهای خود را مصرف کنند.

طولانی بودن ساعت کار

داروسازان اغلب دارای شیفت کاری طولانی هستند. داروخانه ها عمدتا ۲۴ ساعته باز هستند و داروسازان مجبورند تا انتهای شیفت کاری خود مشغول فعالیت باشند.

رقابت شدید

به دلیل تقاضای بسیار زیاد در این رشته از سوی فارغ التحصیلان، این رشته همواره با رقابت بسیار زیادی مواجه است. دانشجویان همواره می بایست سخت تلاش کنند و با شرکت در آزمون های متعدد و بسیار رقابتی وارد بازار کار شوند.

داروسازی رشته ای است که مزایای بسیاری دارد در ادامه به چند مزیت مهم این رشته اشاره خواهیم کرد:

درآمد بسیار بالا

داروساز در کانادا یکی از پردرامدترین مشاغل محسوب می شود. درامد داروسازان در این کشور حتی از یک مهندس نیز بالاتر است.

تنوع شغلی

داروسازان در کانادا محدود به شغل خاص و محل کار ثابتی نیستند. متقاضیان داروسازی می توانند محل کار و نوع شغل خود را طبق علایق خود انتخاب کنند. داروسازی از مشاغلی است که دارای تنوع بسیار زیاد و فرصتهای متفاوتی برای کار است.

فرصت شغلی بسیار زیاد

از آنجا که کانادا کشوری در حال توسعه است سالانه تعداد شرکتهای صنعتی و بیمارستان های این کشور رو به افزایش می باشد. به همین دلیل تقاضای کار و تحصیل در کانادا برای این رشته رو به رشد است.

    اگه میخواهید بصورت رایگان مشاوره شوید همین حالا فرم زیر را پر کنید.

    3.3/5 - (6 امتیاز)
    دیدگاه ها

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    شبکه های اجتماعی

    arrow up